Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Húsvéti bevásárlás a piacon

2017-04-12, 12:59
   |   Kategória: Pink
Ahogy közeledik a húsvét , úgy növekszik a forgalom a szombathelyi vásárcsarnokban. Az árusok a csúcsot csütörtökre várják, de bizonyára lesznek olyanok is, akik majd csak szombaton ejtik meg húsvéti bevásárlásaikat.
A vásárlók ebben az időszakban leginkább a tojást, sonkát és a kalácsot keresik. A tyúktojásokat nagyságtól függően 20 és 45 forint között kínálják árusok. Az egyik termelő szerint egyelőre még nem az igazi a forgalom, az emberek többsége az utolsó két napra hagyja a bevásárlást. Néhányan azonban előre gondolkoznak. „A tojást most vettük meg, de már nem festünk, mert nincsenek pici gyerekek, de azért főzünk. A sonkát azt meg már megvettük. Úgyhogy készen vagyunk"- mondta Róza Jánosné.

Kínálnak a piacon festett tojásokat is, valamint nagy keletje van a csokiból készült tojásoknak, illetve a különféle húsvéti figuráknak. A húsos elárusítóhelyeken folyamatos a sorban állás. A hagyományos füstölt termékek ára 1 és 3 ezer forint között alakul. A legnagyobb keletje a darabolt sonkának, és a füstölt lapockának van. „Hát én most itt zöldséget veszek, hentesárút vettem, meg húst, füstölt csülköt, ennyi. Mi csak a férjemmel ketten vagyunk, nem csinálunk olyan sokat, gyerekeim nincsenek itthon" - mondta Kiss Zsuzsanna

A hagyományos húsvéti ételek közé tartozik a kalács is. Sokan maguk sütik, míg mások ezt is a piacon szerzik be. „Fonott kaláccsal készülünk, koszorú kaláccsal és foszlós kaláccsal. Most már keresik a kalácsokat, de inkább majd a hétvégén, csütörtökön és szombaton fogják elvinni" - tudtuk meg Fülöp Katától, a Zalaco Sütőipari Zrt. területi vezetőjétől.

Nem hiányoznak a piacról az élő nyulak sem. Ezeket azonban legtöbben csak simogatják, vásárolni csak kevesen szoktak.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb