Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Európa-nap a Fő téren

2017-05-09, 16:30
   |   Kategória: Pink
Oktatással, munkavállalással, és akár egy baleset esetén felmerülő tennivalókkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők az Európa-nap országjáró roadshowjának szombathelyi állomásán, a Fő téren.
Légvár és játszószőnyeg a kicsiknek, tájékoztató kiadványok a felnőtteknek, és az Európai Unióval kapcsolatos részletes információk mindenkinek – ezzel várták a szervezők május 9-én, az Európai Unió napján a szombathelyi Fő térre az érdeklődőket. "Az a célunk, hogy azok a tájékoztató szolgálatok, amelyek az eu-val kapcsolatos információkat adják, minél közelebb kerüljenek az emberekhez, meg tudják őket szólítani, hogy az eu-s politikát, az eu törekvései egyre ismertebbé váljanak a nagyközönség számára" - mondta Takács Tamás Europe Direct, Szombathely irodavezetője.

Az európai uniós foglalkoztatásról, az energiaunióról és éghajlat-politikáról, valamint akár a roaming-díjakról, a tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről is tudhattak meg részleteket az érdeklődők az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Europe Direct tájékoztató hálózat közös rendezvényén. Idén is hirdettek nyereményjátékot a szervezők. "Töltök ki ilyen kérdőívet, ez nagyon érdekes, tényleg az embernek a tájékozódás szempontjából is" - tette hozzá Horváth József. "Nem azért, hogy nyerjek. Azért, mert az Európai Unió tagjai vagyunk, mi magyarok, és azért itt a helyem. Így gondolom én" - fogalmazott Sárközi Artúr.

Az EU-totót helyesen kitöltők között egy máltai utazást sorsolnak majd ki. Magyarország 19 városában tartanak Európa-napot május 1 és 11. között. A szombathelyi programokat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság határvadász toborzó párosa is színesítette.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

  • Rövid hírek
    Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
  • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
    Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
  • Natúrparki fórum a Hegyháton
    Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
  • „Gyermekszemmel-2018”
    „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
  • Megelevenedett történelem
    Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…