Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ökomajális ötödször

2017-05-15, 15:05
   |   Kategória: Pink
Hulladékból készült játékok, gyermekrajz-kiállítás, főzőverseny - széles palettán kínált programot a Nyugat-dunántúli Környzetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány által szervezett Ökomajális. A nagyobb cégek játékos formában mutatták meg a gyerekeknek, hogy ők mit tehetnek a természetvédelemért.
Kosárra dobnak a gyerekek -  a játékszerek hulladékből készültek.“Itt is látszik, hogy mindent ilyen újrahasznosított dolgokból készítettünk, például itt a palánk is ilyen maradék csővázas rendszerből, illetve a hozzá tartozó labdákat csomagolási hulladékból készítettük" - mondta Kovács Tamás, az IQOR munkatársa.

A cégek és a civil szervezetek mutatták be, mit tesznek, illetve a lakosság mit tehet a környezet védelme érdekében. Lengőteke, ötödölő, torpedó, szerelgetés, de napelem és számos bútor is készülhet a felesleges anyagokból. “A célunk az, hogy már fiatal kortól rászoktassuk, ráneveljük a gyerekeket a hulladékok ésszerű hasznosítására, és ahogy látható is, itt a standunkon minden valamifajta hulladékból készült" - fogalmazott Sáfár Miklós, a BPW műszaki szolgáltatásvezetője.

Az Ökomajálist ötödik alkalommal szervezte meg a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány. Elsősorban a gyermekeket tekintik célcsoportnak. “A cégek olyan játékos vetélkedőket szerveznek, melyekkel a környezettudatos nevelést is szolgálják. Ez azt is jelenti, hogy a gyermekek betekintést nyerhetnek a cégek életébe is, és az utánpótlás az itt van" - fogalmazott Mészáros György kuratóriumi elnök.

A több száz résztvevő mintegy két tucatnyi standnál talált érdekességeket. Közben nem csak tudásuk gyarapodott, hiszen a legügyesebbek ajándéktárgyakat is kaptak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…