Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Továbbra is népszerű a nyugdíjasok sportnapja

2017-05-23, 16:39
   |   Kategória: Pink
A nyugdíjas szövetség áprilisban rossz idő miatt elmaradt sportnapját az elmúlt hétvégén pótolták. Ezúttal verőfényes időben, hat sportágban, mintegy száz idős ember mérte össze ügyességét, gyorsaságát, állóképességét és szellemi frisseségét.
Idilli környezetben, az Arborétum Sporttelepen, jól előkészített pályák várták a nyugdíjas szövetség sportnapjának résztvevőit. A hagyományos sportágak - az asztalitenisz, a sakk, a teke, a pentanque és a darts mellett - az idén először atlétika is szerepelt programban: súlylökésben és 60 méteres futásban is össszemérhették erejüket, illetve gyorsaságukat a versenyzők.
„Nagyon örülök annak, hogy nagyon sok nyugdíjas eljött, és szívesen vannak együtt , és szívesen sportolnak. Kitűnő jó hangulatban és egypár helyen különösen jó eredménnyel, örülünk ennek nagyon.A legvégén körülbelül fél egy, egy óra körül ünnepélyes eredményhirdetést tartunk" - mondta Dancs István, a Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége elnöke.

A szőlősi nyugdíjas klub tagjai közül harminchatan vettek részt a versengésben. "Megpróbálunk nyerni, ha tudunk, de nem mindig sikerül általában, de a mozgás a lényeges. Általában akik idejönnek valamikor, valamilyen sportot űztek. Én futballoztam annak idején, 75 éves vagyok már, nem megy annyira a futás, a mozgás, de azért mindenben részt veszek. Fölkészültem dartsból, de hát sajnos itt nem sikerült úgy mint otthon" - fogalmazott Kelemen József, a Szőlősi Nyugdíjas Klub elnöke.

A nyugdíjas sportnapoknak nem csak szombathelyi résztvevői vannak, rendszeresen érkeznek versenyzők Szentgotthárdról is.„Minden évben öten, egy autóval jövünk, többen nem tudunk, pedig nagyon sok sportot kedvelő van körünkben. Az egyesületen belül is járunk tekézni, kirándulni, sőt patronáljuk a hátrányos helyzetű gyerekekeket már tizenhat éve, velük minden évben kirándulni járunk" - mesélte Schreiner Vilmosné, a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátai Egyesület elnöke.

A rendezvény szervezői azt tervezik, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel jövőre tovább bővítik a versenyszámokat, így akár labdajátékok is bekerülhetnek a programba.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb