Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szentgotthárdi szórakozás szerdán

2017-06-02, 13:35
   |   Kategória: Pink
A Szombathelyi Polgármesteri Hivatal Nyugdíjas Klubjának közel harminc tagja tett látogatást szerda délután a Szentgotthárdi Nyugdíjas Klub meghívására. Az esemény már hagyománynak számít, hiszen a több mint tíz éve kialakult barátság rendszeres évenkénti találkozással vált tartóssá. Egyik évben Szombathely látja vendégül a baráti klubtagokat, másik évben Szentgotthárd.
Vidám társaság gyülekezett a vasútállomáson szerda dél körül, hogy a baráti hagyománynak eleget téve Szentgotthárdra utazzanak. A megérkezéskor a klub vezetője Schreiner Vilmosné, Zsuzsa várta a csapatot és a gazdag program a Városházán kezdődött, ahol több helyi klubtag is csatlakozott.

A külső és belső felújításra váró apátsági épület lépcsőjén csoportkép készült. A volt ciszterci apátság épülete ma a Polgármesteri Hivatal. Az egykori rendház közösségi termében  – ma zenei és kulturális rendezvényeknek, konferenciáknak ad otthont -  Szép Renáta a városháza külkapcsolati és koordinációs ügyintézője alapos szakmai felkészültséggel ismertette a város, a barokk apátság és a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt templom történetét. A Dorfmeistertől származó festmények digitális technikával készült fotóit a polgármester tárgyalójában részletesen is bemutatta és a képekhez kapcsolódó történeteket is ismertette.

phnyugdij2

Nagy megtiszteltetés volt, hogy a fontos fejlesztési döntéseket tárgyaló közgyűlés alatt is szakított időt a csoport köszöntésére Huszár Gábor polgármester úr, valamint ígéretet tett rá, hogy az esti találkozóra is benéz.

A kulturális ismertető után az ismert és kedvelt  Lípa Étterembe indult a csoport. Ott már a helyi klub tagjai készültek a fogadásra. A klubvezetői köszöntők után kedves és tanulságos történetet játszottak el a vendéglátók.  A nyúl és a sün versenyfutásáról. A tréfás előadás átiratának tanulsága a többet ésszel, mint erővel gondolatot erősítette. A zenés köszöntő sem maradt el. A vendéglátók kéttagú együttese Máté Péter örökzöldjével, „Azért vannak a jó barátok” című slágerével alapozta meg a hangulatot.

Huszár Gábor úr ígéretét betartva rövid időre csatlakozott a társasághoz. Horváth Gábor szombathelyi klubvezető apró figyelmességgel köszönte meg a barátságos fogadtatást úgy a Polgármesternek, mint a helyi klub vezetőnek, Zsuzsának.

A jóízű és bőséges vacsorát követően a korosztálynak megfelelő zenei élményben részesültek az egybegyűltek.  A zene táncra csábította a társaság tagjait és fiatalos lendülettel mulattak a késő estig tartó baráti összejövetelen.

Jövőre ismét találkozó: Szombathelyen!

Lejegyezte: Gerencsérné Mari klubtag

8 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb