Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jól sikerült a horgásztábor

2017-08-04, 12:28
   |   Kategória: Pink
Vasárnaptól péntekig közel 20 fiatal vehetett részt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hagyományos horgásztáborában. A 8 és 18 év közötti gyerekek neves szakemberektől tanulhattak meg többféle horgászmódszert, de a programban a pecázáson kívül például strandolás és vetélkedők is szerepeltek.
A vaskeresztesi horgásztóba a gyerekek segítségével telepítettek háromnyaras pontyokat, ezeket is kifoghatták a napközis horgásztábor lelkes résztvevői. A nyurga- és tőpontyok közé egy ritka fajta,
a spanyolpikkelyes is került.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 20 éve szervezi meg egyhetes táborát, ennek helyszíne idén a szövetség központja volt. "A gyerekek a szövetség előtti kis tavacskán tudnak egész nap horgászni, illetve itt van tőlünk pár száz méterre a Pinka holtág, illetve Ausztriába járunk át strandolni, Burgba, én azt gondolom, hogy a táborozáshoz minden adott, van a közelben strand, van horgásztavunk és van kiváló szállásunk" - mondta Puskás Norbert

A szervezők, akik maguk is rutinos horgászok, az oktatásról is gondoskodtak. A pecás gyerekek neves szakemberektől sajátíthatták el például a műlegyezést, a könnyű pergetést és a finomszerelékes módszert. A szombathelyi Wágner Erik édesapjával rendszeresen jár horgászni. A táborba a tanulás lehetősége miatt jött.
"Sok versenyhorgász is részt vesz ezen a rendezvényen, így elég sokat lehet tőlük tanulni is" - emelte ki
Wágner Erik.

A vasvári Kovács Viktor már most komoly eredményekkel büszkélkedhet a helyi horgászversenyeken, így amellett, hogy tanul a tapasztaltabbaktól, a fiatalabb táborozókat tanítja is. "Versenyző vagyok igazából, a Vasi Vizeken versenyeken részt veszek mindig. Igazából a versenyszerű horgászatot akarom itt folytatni" - fogalmazott Kovács Viktor.

A táborozók a Vas-hegy és a Pinka völgyének kulturális és gasztronómiai értékeit is megismerhették.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb