Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szemműtét 3D-s technológiával

2017-08-10, 21:36
   |   Kategória: Pink
Az országban egyedülálló technológiával végeznek szemészeti beavatkozást a Markusovszky Kórházban. A speciális műtétekre kifejlesztett eszköz a beavatkozást végző orvos és a beteg számára is számtalan előnnyel jár.


Üvegtestcsere műtétet végeznek a Markusovszky Kórházban. Március óta a beavatkozást már nem mikroszkóp segítségével, hanem egy 3D technológiát alkalmazó, az országban egyedülálló berendezéssel végzik. A technológiai újítással három éve, egy konferencián találkoztak a szombathelyi kórház szemész orvosai. "Az ezt kifejlesztő Eckhardt professzor mutatta be ezt számunkra egy live surgery során, ami azt jelenti, hogy egy élő műtéti közvetítésről volt szó, és már akkor gondolkoztunk főorvos úrral, hogy jó lenne ezt a technológiát itt nálunk is megvalósítani, hiszen ez mindenképpen a jövőt mutatja és a betegek érdekeit szolgálja az hogy nálunk is ez bevezetésre kerüljön" - fogalmazott Zelkó András, a Markusovszky Kórház Szemészeti Osztály adjunktusa.

A Markusovszky Kórházban az elmúlt hónapokban már közel száz műtétet végeztek az új technológia segítségével. A berendezéssell a műtétet végző orvos pontosabb képet kap az operált területről, de ennél is fontosabb a beteg számára nyújtott előny. "A legfontosabb előnye, hogy amikor üvegtestcsere műtétet végzünk, mert ez a készülék elsősorban az üvegtestcsere műtétekre lett kifejlesztve, akkor sokkal kisebb fényerő mellett sokkal jobb látásélességet tudunk biztosítani az operatőr számára, tehát nem kell erős fénnyel világítani a látóhártyára, a látóhártya fototoxicitását ezáltal lehet csökkenteni" - mondta Bátor György, a Markusovszky Kórház Szemészeti Osztály osztályvezető főorvosa

A műtét nagy felbontásban végigkísérhető a monitoron, az eszköz pedig rögzíti a képet, így az elvégzett beavatkozás többször is visszanézhető, elemezhető - emiatt a rendszer oktatási célokat is szolgál.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb