Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Birtokba vették a várost az elsős egyetemisták

2017-09-07, 14:27
   |   Kategória: Pink
Délelőtt hivatalos tájékoztatók, délutántól csapatépítés és önfeledt szórakozás - elrajtolt az ELTE Savaria Egyetemi Központjának idei gólyatábora. A hét második felében az elsős egyetemisták nemcsak az intézménnyel, hanem diáktársaikkal is megismerkednek.
Tegnap délután birtokba vették a várost az elsős egyetemisták. A gólyahét első programjaként a Csónakázó-tavon mutathatták meg vizibicikliző képességüket a karok csapatai. A szervezők számtalan programmal készültek, hogy jó hangulatban kezdhessék meg egyetemi éveiket a diákok. "Délelőtt beiratkoznak és az egyéb fantasztikus tájékoztatókon részt vesznek, délután pedig ilyen jó kis vizibicikli versenyeket és Savaria túrát, a város nevezetességeit tudják megnézni, este buli, koncertek vannak nekik, gólyatáncot is találtunk ki nekik és azt be tudták tanulni. Nagyon jól néz ki. És igazából a szokásos sorverseny, váltóverseny, ami már az előző években is bevált azt fogják csinálni a gólyák egész héten" - mondta Szecsődi Tímea, az ELTE BTK HÖK alelnöke.

A programok összeállításánál szempont volt, hogy a messzebről érkezett gólyák az intézmény mellett a várost is megismerhessék. "Én Pest alól jöttem, mert nem szeretem Budapestet és igazából valami olyasmire vágytam, ami új és távoli. Az utazást már megszoktam, mert Pápára jártam gimibe, és Szombathely már alapból vonzott, kétszer voltam itt eddig. Minden egyszerre új és régi, ez nagyszerű benne" - fogalmazott Bostan Patrícia Izabella.

A gólyahét nem csak a tájékoztatókról és a szórakozásról szól, itt kovácsolódik össze a diákság. Volt, aki csak most ismerkedett meg leendő csoporttársaival, de akadtak olyanok is, akik már összeszokott társaságként érkeztek a szombathelyi egyetemre. "Azért jöttem ide, mert itt vannak az ismerőseim és haverjaim, úgyhogy ez egy kézenfekvő döntés volt. Meg ezen felül sok jót hallottam az itteni programokról meg a képzésről, úgyhogy ezért voksoltam itt" - tette hozzá Bíró Martin.

A hét során a karok szerint összeállt gólyacsapatok különböző feladatokat teljesítenek, ahol pontokat gyűjtenek. A versenyben azonban nem a végeredmény, sokkal inkább a részvétel és az együtt töltött idő számít.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb