Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Koraszülött babák találkozója

2017-09-11, 14:12
   |   Kategória: Pink
Családi piknikre hívta a családokat a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány és a Perinatális Intenzív Centrum. A megmozdulás legfontosabb célja, hogy az érintettek találkozzanak egymással.
Hatodik alkalommal gyűltek össze a Herényiek Házában a koraszülött babát nevelő családok. Volt olyan ikerpár, amelyik Körmendről érkezett. “2017 január 4-én született a kis ikerpárunk, Emília és  korábban jöttek igazából, ezért felkerültünk mi a PIC nevű osztályra velük. Most nyolc hónaposak, és kaptunk egy meghívást erre a rendezvényre, amit nagyon szívesen elfogadtunk" - mondták a szülők: Németh Szilvia és Gyuk Balázs.

Újdonság volt a bohócdoktorok jelenléte a rendezvényen. “Dr. Sziszi vagyok, adjunktológus, én meg doktor Jani vagyok, és én is adjunktológus? Igen. Nagyon szeretünk vizitáll-ülni és öö… műteni is, mert most már járhatunk a Markusovszky Kórházba is!" - hallhatták az érdeklődők.

Az apróságokat Nagy Jonathán lluzionista és bűvész szórakoztatta, és játszóház is várta kicsiket, emellett kézműves- és lovasprogramokon is részt vehettek. “Minden alkalommal olyan programokat válogatunk össze, hogy a fél éves gyerkőcöktől a hat évesig mindenki megtalálja, amire számít" - hangsúlyozta Szita Szilvia, a Zseboroszlán Közhasznú Alapítvány alapító tagja.

A szülők többsége ismeri egymást, és érdeklődve figyelik, hogy mennyit fejlődtek a gyermekeik, amióta nem látták egymást. “A célja tulajdonképpen, hogy az osztály is lássa, hogy ezek a kisgyermekek milyen helyesek és aranyosak lettek, célja az is, hogy lássák a szülők is, hogy vannak sorstársaik, akik szépen meggyógyulnak, és hogy együtt lehessünk, és örüljünk annak, hogy sikeresen meggyógyultak" - emelte ki Grassely Magdolna, a Perinatális Intenzív Centrum osztályvezető főorvosa.

Az is elhangzott a rendezvényen, hogy az elmúlt évben mennyi mindent kapott a koraszülött osztály: ágyakat, melegítőpárnát, ételmelegítőt, valamint a támogatásokból, adományokból egy kardiológiai ultrahang-készülékhez hozzájutottak. A Perinatális Intenzív Centrumnak szüksége lenne még egy saját, korszerű ultrahang készülékre is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb