Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Futással gyűjtenek adományt

2017-09-12, 14:57
   |   Kategória: Pink
Jótékonysági futáson vettek részt az egyik nagyvállalat szombathelyi munkatársai. Hazánkban először ők csatlakoztak a lengyel mintához: egy kolléga emlékére minden évben kilométerenként két dollárt gyűjtenek rászurolóknak.
Bemelegítő edzéssel, nyújtással kezdték a jótékonysági futást a dolgozók: a több mint tucatnyi résztvevő vállalta, hogy körbefutja a szombathelyi Csónakázó-tavat egy nemes cél érdekében. “Ezt a rendezvényt először rendezzük meg a magyarországi Iqorban, mert a lengyelországi telephely szokta megrendezni a Justina emlékfutást, ugyanis ott egy lengyel kolleganőnk rákos beteg volt, és az ő emlékére gyűjtenek adományt, azért van ez a futóverseny. Minden megtett kilométer után 2 dollárt fizet egy adott szponzor" - mondta Horváth Miriamm az IQOR HR-generalistája.

A pénzt a rászoruló embereknek ajánlják fel a cég munkatársai. Most a lengyelországi viharok, illetve a hustoni hurrikán károsultjainak juttatják az adományt. A megmozdulásra jelentkeztek olyanok is, akik rendszeresen, sőt akár versenyszerűen futnak, de - ahogy a cég munkatársai hangsúlyozták - most egyetlen megtett kilométer is számít.“Remélem, hogy öt kört le fogok tudni futni, mert már régen futottam, úgyhogy kellemes bemelegítés után remélem, hogy menni fog az ötször 1415 méter!" - jegyezte meg Bujdosó Elvira , a cég műszaki oktatója. Drukkoltak a résztvevőknek: néhányukkal a család is eljött, volt olyan édesapa, akinek kerékpáros kisfia diktálta az iramot.

A több tucatnyi jótékonykodó futó több mint 100 kilométert tett meg szervezett keretek között.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb