Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombaton rendezi meg hagyományos tavaszi virágvásárát  a Szépítő Egyesület.

Több vidéki, de Szombathelyhez is kapcsolódó programot ismertettek a vasi civilek a legutóbbi sajtóreggelin. Nyári tábor és kifejezetten nőkhöz szóló rendezvény mellett szó volt egy közösségeket megmozgató projektről is.

Szokatlan módon és időpontban ünnepli a május elsejét a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar. Április 30-án vasárnap ugyanis a majálisozás szenzációjakén egy országos rekordkísérletre várják a Vas megyeieket. Az együtténeklés fúvószenekari kísérettel magyar rekordját szeretnék felállítani.

A környezettudatos gondolkodás erősítése és szemléletformálás – elsősorban ez a célja a szombathelyi önkormányzatnak, mikor a Föld Napja alkalmából immár második alkalommal április 22-ére programot szervez – hangsúlyozta a Városháza aulájában megtartott mai doorstep sajtótájékoztatóján Koczka Tibor alpolgármester. 

A hagyományokhoz hűen idén is nagy hangsúlyt kap a tánc és a zene, de lesz hagyományos Városi Gyermeknap, és költészet napi rendezvénysorozat is.

Gazdag tavaszi eseménynaptárral készültek a civilek a legutóbbi sajtóreggelire. Kulturális műsort, táplánszentkereszti ének-rekordkísérletet, konferenciát, húsvéti programokat ajánlottak a média figyelmébe a meghívott szervezetek képviselői.

A program április 15.-én, szombaton 16 órakor kezdődik a Pázmány Péter körút végén a buszfordulónál.

Itt lesz Demeniv Mihály, a Virtuózok egyik nagy kedvence is. 

Bemutatják a  Fűzfa Balázs és az élményközpontú irodalomtanítás című dokumentumfilmet.

Hárman is fellépnek az est során. 

Új zene programunkkal arra teszünk kísérletet, hogy a zene és a kávé világát közelítsük egymáshoz, illetve a közönség a fellépőket is ismerhesse meg, ne csak zenéjüket. Ennek érdekében kávékonyháinkhoz származásban, zenei stílusban vagy bármi másban kötődő zenészeket, zenekarokat, alkalmi formációkat látunk vendégül kávéházunk színpadán.
Amikor a hangszerek pihennek, vendégeinket a kávéhoz való viszonyukról, kávés élményeikről is faggatja az est házigazdája: Pálfi András.

Ez lesz a február 12-én kezdődő Házasság Hete programsorozat mottója.

Több sportklub közelgő eseményeiről hallhatott a sajtó a legutóbbi civil reggelin: a triatlonozást és az extrém futást népszerűsítették a meghívottak. Hátrányos helyzetű gyermekekről is szó esett a találkozón, számukra felzárkóztató és filmes programok indulnak.

Február második felétől újra lesznek előadások. 

A magyar cukrász szakma kialakulása és fejlődése a téma az Idősek Szabadegyeteme 2016-17-es évadában.

Az Őrállók Alapítvány szervezésében 25 órás Wass Albert Felolvasó Maraton lesz  február 17-18-án, a szalafői művelődési házban.

1989 óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát.

A budapesti eseményen Koczka Tibor képviselte városunkat.

Az önkormányzat hetedik alkalommal hirdeti meg a Magyar Sajtó Napja alkalmából a sajtófotó pályázatot fotóriporterek, fotósok számára.

Kraszna-Krausz Andor világhírű fotóművész, filmkritikus születése 113. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés lesz a Városházán.