Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Öt császár Savariában – Színes várostörténelem és gazdag kulturális programkínálat várja a Savaria Karneválra érkezőket augusztus végén Szombathelyen.

Államalapító Szent István Király Ünnepe alkalmából 2019. augusztus 20-án a Szent István - szobornál megrendezésre kerülő városi megemlékezés programja

A nagyszabású fesztivál elindítása előtt héttel megtartották utolsó sajtótájékoztatójukat a szervezők, ahol a program-információkon túl a technikai- biztonsági tudnivalók is elhangzottak.

Közös sajtóreggelire invitálták az újságírókat a Savaria Történelmi Karnevál szervezői és a Civil Információs Centrum munkatársai az Egyházmegyei Könyvtár impozáns termeibe. 

Program 2019. augusztus 1-7.

A tradicionális blues egyik utolsó mohikánja, Zsoldos Báró Zoltán legújabb formációjával visszatér a gyökerekhez: akusztikus megszólalással, dobroval, gitárral, harmonikával, basszussal interpretálja az ősi, eredeti blues – muzsikát, Észak Amerika huszadik századi népzenéjét.

A tízéves viszáki Tündérkertben és az alig több mint tízéves Kaszás Attila Pajta Színház (KAPSZ) programajánlatával várja vendégeit Szarvas József színművész, az MMA rendes tagja. A programok között szerepel többek között Csernyus Lőrinc építész, az MMA levelező tagja Visszatanulás című kiállítása; vagy Berecz András mesemondó, az MMA rendes tagja előadása is.

Az idei évben immár 21. alkalommal kerül megrendezésre Szombathely egyetlen, ingyenes zenei fesztivál jellegű rendezvénye a Joskar-Ola Napok. A szombati napon, mint mindig a közösségépítésé a főszerep, hiszen a hagyományoknak megfelelően lesz gulyásfőző verseny, ahol a lakótelepi főzőcsapatok ingyenesen kapják a hozzávalókat.

Az Alpokalja rejtekében húzódó határmenti falu, Bozsok immár másodízben ad otthont az AranypatakVersFesztiválnak, 2019. augusztus 9-11-én. A fesztiválhelyszíne 2019-ben a reneszánsz Sibrik-kastély. A fesztivál célja a Vas megyében élő és a megyéből elszármazott szárnyaikat bontogató és régebbóta a pályán lévő költők verseinek népszerűsítése. Emellett az évfordulós klasszikus költők és verseik népszerűsítése is cél.

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál már 35. alkalommal kerül megrendezésre, 2019. július 12. és 20. között. A fesztivál nagyszerű programokat kínál Szombathelyen és környékén. Találkozhatnak a Grazioso Kamarazenekarral, Hamar Zsolttal, a Savaria Szimfonikus Zenekarral, Sebestyén Mártával, a Párniczky Quartettel, Szamosi Szabolccsal. 

Középpontban a nyugat királynője – Szombathely

Katonatörténeti kiállítás

Tarokk a múltban és ma

Idén ünnepli 10. születésnapját, a körmendi háromszoros Fair Play díjas Alterába Fesztivál! Július 9-13 között a Rába Szabadidőcentrumban hatalmas buli várható, az ország legjobb alternatív és rock klubzenekaraival. Fellép a Punnany Massif, Vad Fruttik, 30Y, Bagossy Brothers Company, Anna and the Barbies, Belga, Péterfy Bori & a Love Band, Intim Torna Illegál, Kiscsillag, Pál Utcai Fiúk, Depresszió, ROAD, Ossian, Magashegyi Underground, Kaukázus, Mátyás Attila Band, Firkin, Zaporozsec, Sziámi Koprive és rengeteg kiváló csapat az 5 nap folyamán.

A Tudomány a kocsmában sorozat új előadása.