Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett Brenner János első liturgikus ünnepén tartott szentmisén a Székesegyházban. 

A KISZ lakótelepért Alapítvány karácsonyi ünnepségén köszöntötte a megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Nemény András önkormányzati képviselő.

Több mint hárommillió forint gyűlt össze a jótékonysági főzésen, amit idén hatodik alkalommal szerveztek a Szombathely Center parkolójában. A kóstolók egy perenyei kisfiú orvosi kezeléséhez járulhattak hozzá.

Színházi látogatással zárult az idei Aktív időskor rendezvénysorozat.
A pályaválasztást is segíti a városban működő legnagyobb hipermarket azzal, hogy karácsonyi témájú rajzpályázatot hirdetett az általános iskolák 3-4. osztályosai számára.

Az 1956-os forradalom tragikus sorsú dunántúli vezetőjéről, Szigethy Attiláról írt könyvet Borbély József történész. A Magyar Nyugat Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetet az Őrvidékházban mutatták be.

Adventi koncertet tartottak vasárnap a Szent Márton-templomban.Wass Albert születésének 110., halálának 20. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést az ŐrvidékHáz Irodalmi Műhely rendezvénysorozatának részeként.

A 100 tagú cigány zenekar a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány szervezésében adventi jótékonysági gálán lépett fel Szombathelyen az Agora Művelődési és Sportházban. 

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK)  a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának előadása

Adventi, karácsonyi programokat ajánlottak az érdeklődők figyelmébe az év utolsó civil reggelijén. Jótékony célú hangverseny, adománygyűjtő akció, könyvvásár és komolyzenei koncert is szerepel a következő két hét kínálatában.

Nehéz sorsú családokon szeretne segíteni Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház Jászai-díjas színművésze. Tavaly a születésnapján szervezett jótékonysági koncertet, idén december 9-én megismételné az akkori sikert zenekarával és adakozó kedvű közönségével.

Hetedik alkalommal szervezték meg a déli városrészen élők a Mikulásváró ünnepséget a gyöngyöshermáni parkban. A Varnyú Country koncertje után az ajándékcsomagok is előkerültek a Mikulás puttonyából.

A Savaria Mozi aulájában a Mi is itt vagyunk című gálaműsor előtt megnyílt Fábián Gábor fotókiállítása, melyet Lőrincz Farkas Eszter a Vas Népe főszerkesztője nyitott meg. 

Mi is itt vagyunk! címmel harmadszor szerveztek gálát, amelyen a megye fogyatékosellátással foglalkozó intézményei és egyesületei mutatkoztak be művészeti produkciókkal. A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a sérült és egészséges embereket egymáshoz.

"Könyvet a fa alá" címmel első alkalommal szervez könyvvásárt és civil workshopot a Berzsenyi Dániel Könyvtár a H+ Média és Kulturális Egyesülettel közösen december 10-14. között. Író-olvasó találkozók, kerekasztal-beszélgetések, diafilmszínház és meseterápiás előadás is szerepel a programban, amelynek célja az olvasás és a kortárs irodalom népszerűsítése, valamint a közösségépítés.

A Herényi Esték vendége dr.Székely János szombathelyi megyéspüspök lesz. Moderátor: Koczka Tibor Szombathely MJV alpolgármestere.