Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A Szombathelyi Médiaközpont 2019-ben immár hatodik alkalommal hirdeti meg a Savaria Filmszemlét május 22-től 24-ig.

Az Evangálikus Egyház támogatásával 13 előadásra kerül sor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Második alkalommal vendégeskedtek zilahi diákok és tanáraik a Premontrei-gimnáziumban a Határtalanul program keretében. A két intézmény közötti szoros kapcsolat nemcsak a barátságok kialakulásának kedvez, hanem elmélyíti a fiatalok magyarságtudatát is.

14. alkalommal hirdeti meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Vasi Vizeken elnevezésű horgászvetélkedőt általános iskolások számára.

Elkezdődött az Aktív időskor 2019-es programsorozata. Az egyik legnépszerűbb a résztvevők körében a mozilátogatás - a keddi rendezvényen is teltház volt. A résztvevőket a polgármester köszöntötte.

Kosár- és csuhéfonás, csipkekészítés, koszorúkötés - régi kézműves tevékenységekkel ismerkedhettek az érdeklődők Náraiban szombaton. A falubeliek sokáig maguk készítették a használati tárgyaikat, mára ezek a fortélyok feledésbe merültek. Újra szeretnék feléleszteni a régi kézműves hagyományokat, ezt a célt szolgálta a családias hangulatú rendezvény.

Több mint kétszázféle pálinkát neveztek az idei Páratlan Párlatnap versenyére. A kőszegi program a minőségre való törekvés, valamint a hungarikumhoz kötődő hagyományok ápolásának fontosságát hirdeti. Pálinkakóstolóval, muzsikaszóval, előadásokkal várták az érdeklődőket.

A középkori katonák fegyverzete és harcmodora mellett és mai honvédség feladataival, felszereléseivel is megismerkedhettek az érdeklődők A küzdelem napján. A hagyományőrzők látványos összecsapásainak a Magyar Honvédség toborzó irodája adott otthont.

Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége. A hagyományos rendezvények mellett újdonságként a Haladás Sportkomplexum megtekintése is szerepel a tervek között.

Ökumenikus imahét kezdődött, az első alkalmat a református templomban tartották vasárnap. Szombathelyen négy felekezet vesz részt a közös programokban, amelyhez idén az indonéz keresztények választottak igét.

Huszonegyedik alkalommal választották meg az Év Vasi Emberét.  A díjat Merklin Tímea újságírónak a megye és a város közös bálján adták át. A közönségdíjas Tóth Csaba, a Markusovszky Kórház osztályvezető főorvosa lett.

Kulturális programjaikat ismertették civil szervezetek a januári sajtóreggelin. Egy nagy múltú hagyomány folytatódik, és újdonságok is lesznek.

Ismeretterjesztő előadások és szórakoztató bálok tarkítják a civil szféra januári programkínálatát Szombathelyen - ezeket ajánlották a sajtó figyelmébe kedden.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2014-ben indította útjára a Bájoló című irodalmi, zenés estjét, amellyel sikeresen nyitott a legzárkózottabb, de közben a legérzékenyebb, legfogékonyabb és alkotni vágyó generáció felé. 

Több mint hatszáz főt vendégelt meg segítő partnereivel közösen az egyházmegyei karitász a "Mindenki karácsonya" elnevezésű rendezvényen csütörtökön a székesegyház előtti téren és a püspöki palotában. Székely János megyéspüspök tavaly kezdeményezte először a nagyszabású közös ebédet a karácsonyvárás és a szeretet jegyében.

Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett Brenner János első liturgikus ünnepén tartott szentmisén a Székesegyházban. 

A KISZ lakótelepért Alapítvány karácsonyi ünnepségén köszöntötte a megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Nemény András önkormányzati képviselő.