Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egy csokoládé torta, a Csokolónia fantázianevű sütemény lett az idén  a Savaria Karnevál tortája. A zsűri nyolc alkotás közül választotta ki a legjobbat, amelyet bárki megkóstolhat majd a karneválon.

A Vas Megyei Önkormányzat és Hosszúpereszteg Község Önkormányzata szervezésében 2018. augusztus 18-án Hosszúperesztegen, a Szajki-tavaknál kerül megrendezésre a Megyenap, amelynek programjában tábori szentmise, kenyérszentelés, főzőverseny, a megyei közgyűlés által alapított „Vas Megye Díszpolgára” cím első alkalommal történő átadása és számos kulturális műsor szerepel. 

Hagyományosnak mondható a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének évenként megrendezett horgásztábora, amelynek idén Vaskeresztes adott otthont. Az országos szövetség által támogatott táborok kiemelt célja lehetőséget biztosítani a gyerekek számára, hogy vakációjuk egy részét szervezett horgásztábori keretek között tölthessék el.

Roma képzőművészek és a Hatok művészeti csoport tagjai dolgoznak a Herényiek Házában. Az elkészült műveket is bemutatják szombaton a táborzáró kiállításon, pénteken este pedig St. Martin ad koncertet este hét órától a Szent György-templomban.

Mitől lesz élhetőbb egy település? - ezt a kérdést járták körül a szakemberek az urbanisztikai nyári egyetem második napján. A vasi TIT által szervezett tanácskozáson szó esett azokról az okos megoldásokról, amelyek hatékonyabbá és kényelmesebbé teszik a közszolgáltatásokat, de a szakemberek hangsúlyozták: ahhoz, hogy a településeken élők boldognak érezzék magukat, nem elegendőek a technológiai fejlesztések.

Szombathelyről is sokan látogattak el Kőszegre, hogy szombat este részesei legyenek a vár ostromának. Jurisicsék ezúttal is helyt álltak, Szulejmán serege nem tudta bevenni a várat.  Az ostromhétvégén számos hagyományőrző rendezvény és kézműves kirakodóvásár várta az érdeklődőket.

A jubileumot ünneplő fesztivál idén 2018. augusztus 2-8. között várja a komolyzene iránt érdeklődőket. A Kőszegi Ostromnapokhoz csatlakozva a programok többségét a vasi kisvárosban tartják; ezzel a szervezők célja az, hogy a következő években a bozsoki központú rendezvénysorozatba az Alpokalja több települését is bevonhassák, újabb koncerthelyszínekkel bővítve és különlegesebbé téve a programot.

Több mint 400 program, 35 borászat, 21 sörfőzde, koncertek, színházi előadások várják a 19. Savaria Történelmi Karnevál látogatóit. A négynapos esemény iránt (augusztus 23-26.) ezúttal is komoly érdeklődés mutatkozik, egyetlen hétvége alatt annyian látogatnak Szombathelyre, mint egy gyengébb téli negyedévben. 

Kíváncsisággal vártuk a múlt szombatot 2018 július 21.-ét, mely időpontra az ez évi Erdei találka című rendezvényünket meghirdettük. Készülődtünk, figyeltük az időjárás előrejelzést és kicsit aggódni kezdtünk, amikor felhőszakadásról és várható zivatarról jött a jelentés.

Augusztusban egy hónapon keresztül kiállításokkal, utcabállal, élősakkal, koncertekkel, történelmi emléküléssel és végül örömzenével emlékezik Kőszeg az 1532-es török ostrom visszaverésére. A programsorozat fő attrakciója az elsejétől ötödikéig tartó ostromhétvége, amikor a támadó Ibrahim és a várost védő Jurisics serege valóban összecsap.

Boldogasszony címmel kortárs magyar képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a szombathelyi Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet válogatása a magyarok oltalmazó nagyasszonyának ábrázolásait állítja a figyelem középpontjába.

Sakkverseny, borparádé, néptáncbemutatók, illuzionista showműsor - többek között ilyen programjai voltak a hétvégi lukácsházi falunapnak. A helyiek 1994 óta minden évben így emlékeznek meg a településhez való kötődésükről, kultúrájukról, és a nagy elődök munkásságáról.

és a Vasi Kultúra Lovagjainak találkozója
29. alkalommal rendezte meg a Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete közgyűléssel egybekötött országos találkozóját és kiállítását Szombathelyen, ahová nemcsak az ország számos helyéről, hanem külföldről is érkeztek elkötelezett, szenvedélyes gyűjtők. 

Komoly és szórakoztató programokat is ismertettek a civil reggeli résztvevői - nemcsak Szombathelyre, hanem a környező településekre is.

A Szabóhegyért Közösen Egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár július 21-én a Szabóhegyi Sziklakaréj tisztásra. Egy kis nyár, egy kis élőzene, egy kis hangulat. Vendégek: Báró és Pepi

Gazdag a civilek programkínálata a következő hétvégére: többek között képeslap-kiállítást, városvédő konferenciát, horgász- és főzőversenyt ajánlottak a sajtó figyelmébe.

Ételkamionból kínált kézműves ételek és italok - a Food Truck Show Szombathelyre is ellátogatott. Az árusok célja, hogy megmutassák, milyen a minőségi utcai étkeztetés. Az ország legfinomabb street food ételeit lehetett megkóstolni a hétvégén Szombathely fő terén.

Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont