Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

1915. június 18-án a balamutowkai csatában hatalmas veszteséggel járó győzelmet aratott a 11-es huszárezred az oroszok felett. Erre, valamint a Magyar Honvédség 170. évfordulójára emlékeztek szombaton az egykori huszárlaktanyában. Az eseményre a huszárok leszármazottait, az ősöktől származó emlékeket, emléktárgyakat is vártak.

Fénybe öltözteti a világos eget – Arany János sorai adták az ELTE Savaria Egyetemi Központ Bölcsészettudományi Centruma által szervezett konferencia címét. A témák a 200 éve született költő és több helyi érdekesség köré rendeződtek.  

A legritkább kincsektől az ékszerekig mindenféle ásványt megtalált a több száz érdeklődő az I. Szombathelyi Ásványbörzén. A rendezvényt elsősorban nem a gyűjtőknek szánták a szervezők - ennek ellenére igazi drágaságokra is bukkanhattak a szakértők a kövek közt.

Könyves sátrak, irodalmi játékok, gyerekfoglalkozások, koncertek várták az érdeklődőket pénteken a Fő téren - az Ünnepi Könyvhét köszöntésére egy délutánra kiköltözött a Berzsenyi Dániel Könyvtár, és helyi szerzőkkel is találkozhattak a járókelők.

A füstbe ment bolygó

Telekesen a hétvégén immár hagyományos jelleggel rendezték meg a májusfa kitáncolása programot.

Nők a siker útján - ezzel a címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Savaria Család és Karrierpont. Az eseményen egy pszichológus, egy borász, egy ügyvéd és egy intézményigazgató mondta el véleményét a témában.

Harmadik alkalommal tartja Szombathelyen az országos sporttudományi kongresszust a Magyar Sporttudományi Társaság. Minden eddiginél több előadást tartanak idén az eseményen.

Szombathelyre érkezett Az Élet Menete Alapítvány utazó kiállítása. A pályaudvaron álló vagon a holokauszt időszakát idézi felidézi fel. A rendhagyó bemutatóra elsősorban középiskolásokat várnak.

Ez annak a kiadványnak a címe, amelyet pénteken mutatott be a Herényi Kulturális és Sportegyesület. A városrésznek több mint 30 kincse szerepel benne - köztük emberek, épületek, országos rendezvények.

A média, a mozgókép közösségformáló szerepe - Vasi TIT előadóterme
Előadások: www.savariafilmszemle.hu 

Savaria Filmszínház  Kamaraterem - vetítési program
www.savariafilmszemle.hu 

A Szombathelyi Civil Kerekasztal a „Védőháló a Családokért” program keretében 2018. május 19-én az Őrvidékházban megrendezett családi napon versenyzési és játék lehetőséget biztosítottunk a családok számára. Volt kosárlabda célba dobás, kapura rúgás, karika célba dobás, teke, kézi szorítóerő próba. 

Hiszünk a gyereknek - ebből az alapelvből indul ki az izlandi igazságszolgáltatásban már jól működő, hazánkban pedig kiépülőfélben lévő modell. Ez volt a fő témája a pénteki gyermekvédelmi konferenciának, amellyel lezárult az idei Szociális Hét Szombathelyen.

Újjászületés és kiteljesedés. A Szemző Ház és a Graffitós-ház megnyitója.

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell – a 70-es években népszerű televíziós esti torna szlogenjét választották idén a Szociális Hét keretében szervezett, az egészséges életmódot előtérbe helyező Családi Sportnap mottójául. Az esemény a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos úgynevezett érzékenyítést is szolgálta.

DERKOVITS GYULA alkotásainak reprodukcióiból