Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az Országos Haditorna Verseny a Honvédelmi Minisztérium által támogatott rendezvény, melynek célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, a honvédelmi nevelés, a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel, valamint az ehhez kapcsolódó értékek közvetítése.

A 17. Herényi Virágút programjainak ismertetése

Genius Savariensis Szabadegyetem előadása

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) ezúton meghívja Önöket, a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának
„Hogyan lesz a múltból történelem?” c. előadására!

Az idén születésének 130. évfordulója alkalmából emlékezünk Finta Sándor író, költő, igazgató tanítóra, újabb könyvének bemutatójával, aki alkotó évei alatt 772 verset írt. 

2019. március 27-én, szerdán közel 350 diák előtt tartott ifjúsági koncertet a Fool Moon együttes a Premontrei Gimnázium zsúfolásig megtelt dísztermében. Az ötfős társulat különlegessége, hogy mindenféle hangszeres kíséret nélkül, kizárólag „a cappella” jelleggel énekelnek.

Sopronból induló és az ország több pontján is megálló zarándokvonattal utazhatnak a hívek Ferenc pápa csíksomlyói igehirdetésére. A vasúttársaság május 31-e és június 2-a között közlekedtet különvonatot a pápalátogatás helyszínére. 

A nemrég életre hívott "Új Elmélyedés Gondolkodó Társaság" március 20-án, az ŐrvidékHázban  "Beszélgetés a lélekről" címmel tart összejövetelt, amelyben a lélek mivolta, mint ősrégi kérdés, lélektani és filozófiai probléma, más részről a közbeszédben állandóan alkalmazott fogalom lesz a téma.

Felvonulás, ünnepi műsor, koszorúzás, huszártoborzó és sajtófotó-kiállítás színesíti az idei március 15-ei ünnepségsorozatot az 1848-as forradalom kitörésének 171. évfordulóján. A programokat sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) ezúton meghívja Önöket, a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának  következő előadására


Csaknem félszáz városból érkeztek a 17. Sistrum Zenei Versenyre. A Bartók Béla Zeneiskola által szervezett több napos megmérettetés a diákoknak szól. A legjobbak a gálaesten mutatták meg tudásukat a közönségnek.

A kicsik csákót ragasztottak, az iskolások Kossuth kiflit sütöttek és zászlót varrtak az Agora tavaszi kézműves foglalkozásain, amelyekkel az intézmény március 15-ére hangolta a gyerekeket. A pedagógusok szerint szükség van a házon kívüli ismeretbővítésre.

Városon belüli helytörténeti program, és hegyháti szabadtéri rendezvény is szerepelt a márciusi civil sajtóreggeli témái között. Egyik sem teljesen új ötlet, ám mindkettőt felfrissítették a házigazdák.

Február 25. a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. 1947-ben a megszálló szovjet hatóságok ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Ezzel kezdődött a folyamat, mely során a kommunista párt az ellenszegülők kiiktatásával a totális diktatúra kiépítése felé haladt. Koszorúzással, filmvetítéssel, emlékünnepséggel tisztelegtek az áldozatok előtt Szombathelyen és Kőszegen is.

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) és a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának előadása 

Az Olad Városrészért Egyesület Közéleti klubja 2019 februári előadására neves előadót hívott meg egy nagyon ritkán hallható és akkor is kellő érzékenységgel bíró témában, ami a magyar, és azon belül is a szombathelyi zsidóság életét érintő téma, a soá vagy közkeletűbb elnevezéssel élve a holokauszt.

Március elsejéig lehet nevezni a  “Vas-Film” 15 Vas Megyei Függetlenfilm Fesztiválra.

Közel 10 ezer darabos képzőművészeti és textilművészeti gyűjteményéből mutat be válogatást a Szombathelyi Képtár új állandó kiállítása. A megnyitón elhangzott: újra kellene éleszteni a képtár baráti körét, amely programokkal népszerűsíthetné a kortárs művészetet.

A Sopron környéki elővárosi vasútvonalak történetéről szól az a könyv, amelyet az ELTE Savaria Egyetemi Központ konferenciatermében ajánlottak a téma iránt érdeklődők figyelmébe.

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg idén is a nyugdíjasok hagyományos farsangi batyus bálját a Puskás Tivadar Szakgimnázium éttermében.