Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Argentin világsztár érkezik a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztiválra - a többi között ezt jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők. Nyolcadika és tizenötödike között  számos neves karmester, professzor, zeneművész  tanítja az ifjú tehetségeket.

Hagyományosan az egyik legsikeresebb nyári esemény Szombathelyen a Múzeumok Éjszakája. Az idei tematikát sajtótájékoztatón ismertették, és kiderült, hogy az igazodik a most futó központi kiállítássorozathoz, a Fényérzékhez, és minden program a fotózás köré épül.

Augusztus 24. és 27. között ismét történelmi időutazásra várja a szombathelyieket és a város vendégeit a Savaria Történelmi Karnevál. Közép-Európa legnagyobb históriás játékára a hagyományos rendezvények mellett több újdonsággal is készülnek a szervezők. A programokat sajtótájékoztatón ismertették.

Ingyenes fesztiválbuszok közlekednek Szombathely és Gencsapáti között a már hagyományos Pünkösdi Fesztivál idején, június másodikától ötödikéig. A négy napos programsorozatra, amely a régió legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát, 30 ezer látogatót várnak.
Három sátorban három zenei stílussal találkozhat majd a közönség az idei Savaria Sörfesztiválon, amelyen az italválaszték is kibővül a tavalyihoz képest. Június 15-étől négy napon át, a szervezők ígérete szerint, sorbanállás nélkül sörözhetnek a szombathelyiek a Ferences-kertben.

Szombaton rendezi meg hagyományos tavaszi virágvásárát  a Szépítő Egyesület.

Több vidéki, de Szombathelyhez is kapcsolódó programot ismertettek a vasi civilek a legutóbbi sajtóreggelin. Nyári tábor és kifejezetten nőkhöz szóló rendezvény mellett szó volt egy közösségeket megmozgató projektről is.

Szokatlan módon és időpontban ünnepli a május elsejét a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar. Április 30-án vasárnap ugyanis a majálisozás szenzációjakén egy országos rekordkísérletre várják a Vas megyeieket. Az együtténeklés fúvószenekari kísérettel magyar rekordját szeretnék felállítani.

A környezettudatos gondolkodás erősítése és szemléletformálás – elsősorban ez a célja a szombathelyi önkormányzatnak, mikor a Föld Napja alkalmából immár második alkalommal április 22-ére programot szervez – hangsúlyozta a Városháza aulájában megtartott mai doorstep sajtótájékoztatóján Koczka Tibor alpolgármester. 

A hagyományokhoz hűen idén is nagy hangsúlyt kap a tánc és a zene, de lesz hagyományos Városi Gyermeknap, és költészet napi rendezvénysorozat is.

Gazdag tavaszi eseménynaptárral készültek a civilek a legutóbbi sajtóreggelire. Kulturális műsort, táplánszentkereszti ének-rekordkísérletet, konferenciát, húsvéti programokat ajánlottak a média figyelmébe a meghívott szervezetek képviselői.

A program április 15.-én, szombaton 16 órakor kezdődik a Pázmány Péter körút végén a buszfordulónál.

Itt lesz Demeniv Mihály, a Virtuózok egyik nagy kedvence is. 

Bemutatják a  Fűzfa Balázs és az élményközpontú irodalomtanítás című dokumentumfilmet.

Hárman is fellépnek az est során. 

Új zene programunkkal arra teszünk kísérletet, hogy a zene és a kávé világát közelítsük egymáshoz, illetve a közönség a fellépőket is ismerhesse meg, ne csak zenéjüket. Ennek érdekében kávékonyháinkhoz származásban, zenei stílusban vagy bármi másban kötődő zenészeket, zenekarokat, alkalmi formációkat látunk vendégül kávéházunk színpadán.
Amikor a hangszerek pihennek, vendégeinket a kávéhoz való viszonyukról, kávés élményeikről is faggatja az est házigazdája: Pálfi András.

Ez lesz a február 12-én kezdődő Házasság Hete programsorozat mottója.

Több sportklub közelgő eseményeiről hallhatott a sajtó a legutóbbi civil reggelin: a triatlonozást és az extrém futást népszerűsítették a meghívottak. Hátrányos helyzetű gyermekekről is szó esett a találkozón, számukra felzárkóztató és filmes programok indulnak.

Február második felétől újra lesznek előadások. 

A magyar cukrász szakma kialakulása és fejlődése a téma az Idősek Szabadegyeteme 2016-17-es évadában.