Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Örömet szerezni a legjobb dolog a világon….

Szombathely –  A jövőre 25 éves jubileumát ünneplő Fúvósmuzsikáért Alapítvány 2017. december 08 - án csütörtökön fúvósmatinét rendezett az Aranyhíd EGYMI tanulóinak. A tetőtéri termében az iskola majdnem minden tanulója összegyűlt, hogy meghallgassa a zenészek műsorát.
Az alapítvány 2014 óta minden decemberben fúvósmatinét rendezz, ahol a zene mellett a jótékonykodás is szerepet kap. Az idén különleges helyszínen - a saját iskolájukban - találkoztunk a gyerekekkel. A kezdéskor is érezhető volt az izgatottság és a kíváncsiság az arcokon, amely a Mikulás megjelenésekor fokozódott és hatalmas tapsba ment át. A csillogó gyermekszemek, integető mancsok, félszeg mosolyok kísérték a piros ruhás minden lépését addig, míg helyét el nem foglalta.

A z iskola nevében Berkes Marianna igazgatóhelyettes, a Napház Alapítvány elnöke üdvözölte a gyerekeket és a vendégeket. Majd Bődi Lívia a Fúvósmuzsikáért Alapítvány elnökének köszöntője következett. A város nevében dr. Takátsné 
dr. Tenki Mária bizottsági elnök asszony köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket. 


A zenei hangulatot az Alpokalja Rézfúvós Együttes (Tomena Ákos, Mészáros Balázs, Németh Szabolcs és Szőllősi Balázs) és az együttes két tagjából álló első ízben bemutatkozó Duophonium - eufónium duó muzsikája adta. Az ismert dallamok hatására a gyerekek önfeledten énekeltek, jelezve, hogy ők bizony ezeket a dalokat ismerik.

A zenészek a karácsonyi dalok mellett, filmslágerekkel és egyéb zenei csemegékkel szórakoztatták a jelenlévőket. A zenészek a hangszereiket is bemutatták a gyerekeknek. 

Az alapítvány az önkormányzat támogatásával édességet és gyümölcsöt vásárolt a gyerekeknek, melyet a koncert után a tanárok osztottak szét az osztályok között. 
A koncert végén a Szent Márton vagy Barátság kifli került kiosztásra a gyerekek között, akik kettesével sorban állva várták, hogy a süti a kezükbe kerüljön.


A koncert végén felhangzó taps, a sok mosolygós és hálás gyermek felénk áradó öröme megfizethetetlen, boldogságot és örömöt okozott mindenkinek. Megható pillanatok voltak azok is, amikor az elnök asszonyok, a zenészek és a Mikulás is, saját kézzel készített ajándékokat kaptak a gyerekektől.

A Fúvósmuzsikáért Alapítvány nevében várakozással teli adventi ünnepet, szeretetben, békességben teljes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek! 

Bődi Lívia

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…