Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Örömet szerezni a legjobb dolog a világon….

Szombathely –  A jövőre 25 éves jubileumát ünneplő Fúvósmuzsikáért Alapítvány 2017. december 08 - án csütörtökön fúvósmatinét rendezett az Aranyhíd EGYMI tanulóinak. A tetőtéri termében az iskola majdnem minden tanulója összegyűlt, hogy meghallgassa a zenészek műsorát.
Az alapítvány 2014 óta minden decemberben fúvósmatinét rendezz, ahol a zene mellett a jótékonykodás is szerepet kap. Az idén különleges helyszínen - a saját iskolájukban - találkoztunk a gyerekekkel. A kezdéskor is érezhető volt az izgatottság és a kíváncsiság az arcokon, amely a Mikulás megjelenésekor fokozódott és hatalmas tapsba ment át. A csillogó gyermekszemek, integető mancsok, félszeg mosolyok kísérték a piros ruhás minden lépését addig, míg helyét el nem foglalta.

A z iskola nevében Berkes Marianna igazgatóhelyettes, a Napház Alapítvány elnöke üdvözölte a gyerekeket és a vendégeket. Majd Bődi Lívia a Fúvósmuzsikáért Alapítvány elnökének köszöntője következett. A város nevében dr. Takátsné 
dr. Tenki Mária bizottsági elnök asszony köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket. 


A zenei hangulatot az Alpokalja Rézfúvós Együttes (Tomena Ákos, Mészáros Balázs, Németh Szabolcs és Szőllősi Balázs) és az együttes két tagjából álló első ízben bemutatkozó Duophonium - eufónium duó muzsikája adta. Az ismert dallamok hatására a gyerekek önfeledten énekeltek, jelezve, hogy ők bizony ezeket a dalokat ismerik.

A zenészek a karácsonyi dalok mellett, filmslágerekkel és egyéb zenei csemegékkel szórakoztatták a jelenlévőket. A zenészek a hangszereiket is bemutatták a gyerekeknek. 

Az alapítvány az önkormányzat támogatásával édességet és gyümölcsöt vásárolt a gyerekeknek, melyet a koncert után a tanárok osztottak szét az osztályok között. 
A koncert végén a Szent Márton vagy Barátság kifli került kiosztásra a gyerekek között, akik kettesével sorban állva várták, hogy a süti a kezükbe kerüljön.


A koncert végén felhangzó taps, a sok mosolygós és hálás gyermek felénk áradó öröme megfizethetetlen, boldogságot és örömöt okozott mindenkinek. Megható pillanatok voltak azok is, amikor az elnök asszonyok, a zenészek és a Mikulás is, saját kézzel készített ajándékokat kaptak a gyerekektől.

A Fúvósmuzsikáért Alapítvány nevében várakozással teli adventi ünnepet, szeretetben, békességben teljes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek! 

Bődi Lívia

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Karitász-gyűjtés
  Karitász-gyűjtés Több év végi jótékonysági akcióval készül a karácsonyra az egyházmegyei karitász. Az egyikbe egy általános…
 • Katasztrófavédelem - átadó ünnepség
  Katasztrófavédelem - átadó ünnepség Létra, védőruházat, EDR-rádiók - a legváltozatosabb eszközökkel gazdagodtak a Vas megyei önkormányzati, önkéntes tűzoltók és…
 • Vízilabdások a Gothard-iskolában
  Vízilabdások a Gothard-iskolában Világliga-selejtező mérkőzése előtt a Gothard Jenő Általános Iskolában vendégeskedett a magyar férfi vízilabda válogatott. Az…
 • Tesco - rajzpályázat
  Tesco - rajzpályázat A pályaválasztást is segíti a városban működő legnagyobb hipermarket azzal, hogy karácsonyi témájú rajzpályázatot hirdetett…
 • Drogprevenció
  Drogprevenció Szabadulj meg tőle! - címmel tartottak prevenciós napot a sportházban.

Legnépszerűbb