Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pincés Kemencés Napok és böllérverseny

Májat, sült vért, levest, kemencés ételeket, hurkát és pecsenyét is kóstoltattak a zsűrivel az idei lukácsházi böllérverseny résztvevői. A hagyományos falatok mellett minden csapat különlegességgel is készült.
Ötödször rendezték meg a szombathelyiek körében is népszerű gasztrofesztivált, amelyen senki nem maradt éhes.

Markovics Dorottya

“Most ezt a hurkát, meg van langalló, a kemencés lángos, nagyon finom minden. Úgyhogy megérte kijönni.”

Németh Mátyás
“Egyelőre csak kolbászokat kóstoltunk, meg nagyon sok forralt bort, fehér bort, úgyhogy igen jó a hangulat.”

A tavalyi győztesek sokat dolgoztak a menün.

Németh Csaba - Gyöngyösfalu csapata
“Az asszonyok, a csapat mintegy 30 tagja és a háttérmunkások mintegy egy hete sütnek-főznek annak érdekében, hogy itt olyanokat is ehessenek az emberek, amiket egyébként csak disznóölés után lehetne, például kocsonyát.”

Polák Norbert - Nemescsó csapata
“A hájas kráfli az a disznónak a hájából készült leveles tészta, az van megsütve, különböző fajta, ízű lekvárokkal, tehát amit a hölgyek készítenek, természetesen otthon, azokkal van kínálva.”

De sült malacot, toroskáposztát, körömpörköltet is lehetett kóstolni a csömötei pincesoron, egészen késő estig.

Virág János - polgármester

“Ami a böllérversenyektől megkülönbözteti a lukácsházi pincés, kemencés böllérversenyt, az az, hogy egy szőlőhegyen zajlik az esemény nagy része, és pincés, kemencés helyszíneken. Én azt gondolom, hogy ilyen Magyarországon rajtunk kívül nemigen van, de ezt védjeggyel is védjük ezt a jogot. Én azt  gondolom, hogy erre büszkék lehetünk.”

Összesen 14 - köztük egy ezer kilométerről ideutazott székelyföldi - csapat is részt vett a versenyen, amely közel kétszáz ember összehangolt munkájának az eredménye.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő

“Hosszú ideje készült mindenki arra, hogy ma itt szerepelni tudjon, a legjobb ízét tudja bemutatni, amely a leginkább jellemző a településre. Én azt gondolom, hogy az az összekovácsoló érzés, amit a mai nap adni tudott, az felbecsülhetetlen, nagyon fontos. De ugyanakkor hozzájárul ahhoz, hogy a térségben továbbra is erősödni tudjon az a lokálpatrióta érzés, ami azt gondolom, hogy mindannyiunkat fűz valamilyen módon Vas megyéhez.”

Idén Győrvár csapata nyerte a lukácsházi böllérversenyt.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek Állampolgársági esküt tettek Szombathelyen; Rimaszombati vendég diákok érkeztek a vasi megyeszékhelyre; Kiállítás nyílt a bogáti…
 • Sertéspestis
  Sertéspestis Már Magyarországon is megjelent az afrikai sertéspestis. A vírust egy Heves megyében talált vaddisznó tetemében…
 • Művészetoktatás napja
  Művészetoktatás napja Szakmai seregszemlének is felfogható az a hagyományos Vas megyei rendezvény, amelyet zenei és képzőművészeti oktatást…
 • Szőlő Jövésnek Könyve
  Szőlő Jövésnek Könyve Hungarikum lehet a Szőlő Jövésnek ünnepe. Szent György napján 1740 óta rajzolják be Kőszegen a…
 • Helyszíni szemle
  Helyszíni szemle Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az…

Legnépszerűbb