Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lakáskoncert a költészet napján

Különleges koncertélményt ígér a Rózsabors Műhely a költészet napja alkalmából. A szombathelyi zenekar megzenésített versekből álló előadását egy magánlakásban mutatja be április 6-án. 
Költészet – örömzene – intimitás – beszélgetés – jó hangulat. Ezekkel a hívószavakkal csábítja a közönséget rendhagyó előadására a Rózsabors Műhely.

Bár a próba még itt, a megszokott közegben zajlik, a zenekar egy magánház nappalijában tartja majd következő koncertjét.  

Nagy Kriszta - énekes, Rózsabors Műhely

” Itt tudnak kérdezni esetleg arról, hogyan születnek a dalok, esetleg egy-két verset fel is tudunk olvasni, akár közösen megtanulni a verset, illetve tudnak reflektálni arra, hogy milyen dallam, milyen hangulat kapcsolódott zeneileg a vershez, hogy egyáltalán jó irányban indultunk-e el.”

A program helyszíne ez a szombathelyi családi ház lesz. A tágas térbe meghitt hangulatot varázsolnak majd a zenészek, és ide érkeznek a családtagok, barátok, de várnak minden versszerető érdeklődőt. Marietta, a házigazda a költészet iránt rajongó férje emlékének ajánlja a koncertet.

Kramli Frigyesné
“Nekem nagyon tetszett maga az ötlet, hogy összejön egy-egy társaság, nem mindenféle emberek, hanem akik szeretik ezt a műfajt.  Később ebbe lehet vinni prózát, lehet színesíteni vagy vendégeket hívni még hozzá, és én úgy gondolom, hogy egy kisebb közösségben ez bensőségesebb.”

A koncerten Tóthárpád Ferenc megzenésített versei hangzanak majd el. A Hajszálrepedések és A végtelen fragmentuma című kötetből, valamint a Dőzsöl az égen a hold című kiadványból, melyben nemcsak verseket, kottákat is talál az olvasó.


Tóthárpád Ferenc - költő

Azt szerettem volna mind a három kötettel és ezzel az akcióval, hogy bizonyítsam: a vers a 21. századnak a műfaja - úgy gondolom -, rövid, tömör.”

A magyar költészet napja előtt tisztelgő első szombathelyi lakáskoncert április 6-án lesz, várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Fúvósfarsang
  Fúvósfarsang Indulókat, klasszikus darabokat, filmbetéteket és rockdalokat is játszott a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar a farsangi hangversenyén…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…