Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lakáskoncert a költészet napján

Különleges koncertélményt ígér a Rózsabors Műhely a költészet napja alkalmából. A szombathelyi zenekar megzenésített versekből álló előadását egy magánlakásban mutatja be április 6-án. 
Költészet – örömzene – intimitás – beszélgetés – jó hangulat. Ezekkel a hívószavakkal csábítja a közönséget rendhagyó előadására a Rózsabors Műhely.

Bár a próba még itt, a megszokott közegben zajlik, a zenekar egy magánház nappalijában tartja majd következő koncertjét.  

Nagy Kriszta - énekes, Rózsabors Műhely

” Itt tudnak kérdezni esetleg arról, hogyan születnek a dalok, esetleg egy-két verset fel is tudunk olvasni, akár közösen megtanulni a verset, illetve tudnak reflektálni arra, hogy milyen dallam, milyen hangulat kapcsolódott zeneileg a vershez, hogy egyáltalán jó irányban indultunk-e el.”

A program helyszíne ez a szombathelyi családi ház lesz. A tágas térbe meghitt hangulatot varázsolnak majd a zenészek, és ide érkeznek a családtagok, barátok, de várnak minden versszerető érdeklődőt. Marietta, a házigazda a költészet iránt rajongó férje emlékének ajánlja a koncertet.

Kramli Frigyesné
“Nekem nagyon tetszett maga az ötlet, hogy összejön egy-egy társaság, nem mindenféle emberek, hanem akik szeretik ezt a műfajt.  Később ebbe lehet vinni prózát, lehet színesíteni vagy vendégeket hívni még hozzá, és én úgy gondolom, hogy egy kisebb közösségben ez bensőségesebb.”

A koncerten Tóthárpád Ferenc megzenésített versei hangzanak majd el. A Hajszálrepedések és A végtelen fragmentuma című kötetből, valamint a Dőzsöl az égen a hold című kiadványból, melyben nemcsak verseket, kottákat is talál az olvasó.


Tóthárpád Ferenc - költő

Azt szerettem volna mind a három kötettel és ezzel az akcióval, hogy bizonyítsam: a vers a 21. századnak a műfaja - úgy gondolom -, rövid, tömör.”

A magyar költészet napja előtt tisztelgő első szombathelyi lakáskoncert április 6-án lesz, várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb