Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Őseink példáján - értékek Herényben

Ez annak a kiadványnak a címe, amelyet pénteken mutatott be a Herényi Kulturális és Sportegyesület. A városrésznek több mint 30 kincse szerepel benne - köztük emberek, épületek, országos rendezvények.
A Herényi Nóta Kör tagjai a hungarikumnak számító klasszikus magyar nóta előadói ebben a városrészben. A közel két évtizede működő harmonikás-hegedűs énekcsoport is helyet kapott az új, a herényi értékeket bemutató kiadványban.

Karvalics Lászlóné - énekes, Herényi Nóta Kör

“A Herényiek Házában működik egy nótakör, és a Népfőiskola keretein belül  vállaltunk három évre programokat, amúgy is minden hónapban összejövünk, és népdalokat, magyar nótákat éneklünk, és szeretnénk átadni a fiataloknak is a nóta szeretetét, és amatőr módon, de szívből csináljuk, amit vállaltunk!”

Az egész Kárpát-medencét felölelő Népfőiskolához csatlakozott ugyanis a Herényi Kulturális és Sportegyesület, több programmal, rendezvénnyel. Első feladatuk ennek a kiadványnak az elkészítése volt, amelyet a Nemzeti Művelődési Intézet támogatott.

Nagy Krisztina - ügyvezető titkár, Herényi Kulturális és Sportegyesület

“Vas megyéből három szervezet vett részt ebben a kezdeményezésben, vagyis vesz részt a Népfőiskolai hálózatban, ugye Szombathelyről a mi egyesületünk, a Herényi Kulturális és Sportegyesület, Nádasdról egy ott működő civil szervezet, valamint Vasvár város is részt vesz ebben a projektben.”

A szervezet egymillió forintos támogatásból hozta létre az Őseink példáján - Értékek Herényben című kiadványt. A színes, fotókkal illusztrált füzetet több hónapig szerkesztették, több mint 30 értéket mutatnak be.

Szekér Tamás - elnök, Herényi Kulturális és Sportegyesület

“Ez egy gyűjtőmunka eredménye igazából, ami már 1999-re tehető vissza, amikor megcsináltuk a kiállítását Herény történetének, ebből indunk el, és a 38 római aranypénztől elkezdve, az első írásos emlékeken keresztül, az épületek, a templom.”

És olyan emberek is szerepelnek benne, akik valamilyen jelentős eredményt tettek le az asztalra: többek közt Mészáros József, Józsa Miklós, Széll Kálmán. A füzetet 500 példányban készítették el, de már tervezik a bővített anyagot is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Autisták információs pontja nyílt
  Autisták információs pontja nyílt Ápolási díj, kedvezménykártya, iskolaválasztás - ilyen ügyek intézésében is segít az autisták hozzátartozóinak az az…
 • CSÓTÓ FUTÁS
  CSÓTÓ FUTÁS Harmincegyedik alkalommal rendezték meg Szombathely egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő szabdidős sportrendezvényét, az Őszi Csótó Csúcsfutást.…
 • Újperint
  Újperint Több mint 200 millió forintos hazai forrásból újult meg Újperinten egy fontos útszakasz. A körzet…
 • Y’s Men klub őszi kirándulása
  Y’s Men klub őszi kirándulása Október 14-én vasárnap – szép napsütéses időben vettünk részt egy egész napos kiránduláson. Reggel 6,30…
 • Jáki úti rendelő
  Jáki úti rendelő Közel 90 millió forintból megújul a Jáki úti orvosi rendelő épülete. A külső hőszigetelés és…

Legnépszerűbb