Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nők konferencia

Nők a siker útján - ezzel a címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Savaria Család és Karrierpont. Az eseményen egy pszichológus, egy borász, egy ügyvéd és egy intézményigazgató mondta el véleményét a témában.
Európa sorskérdéseiről beszélt Hende Csaba. Szerinte az egyik legfontosabb kezek közül a munkaerőhelyzet. Ha az ország el akarja kerülni a  közelből és távoli földrészekről való vendégmunkások betelepítését, akkor a munkaerőhelyzet rövid távú megoldására van szükség - hangsúlyozta az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

Hende Csaba - alelnök, Országgyűlés

“Az egyik legnagyobb tartalék a nők foglalkoztatása, hiszen ők a családban elfoglalt helyzetüknél, család körüli munkájuknál, gyerkekenél fogva sokkal kevésbé aktívak a munkaerőpiacon, mint a férfiak, tehát arányosan kevesebb nő dolgozik egy adott korcsoportból, mint férfi.”

A nők szélesebb körű foglalkoztatásához azonban elfogadható feltételeket  kell kínálni számukra - hangzott el.

Gyakran csapdahelyzetet teremt a nők számára a család és a karrier összeegyeztetése - fogalmazta meg a Barnahus Nemzeti Tudásközpont vezetője, Lazáry Györgyné.

Lazáry Györgyné - igazságügyi pszichológus szakértő

“Akár 35-40 évesen nők nem szülnek gyereket, hiába érnek el a saját pályájukon hihetetlen sikereket, tehát tényleg azt lehet mondani, hogy sikeresek, mivel én pszichológus vagyok, pszichoterapeuta, a rendelőben sorra jelennek meg olyan nők, akik ezenközben nem boldogok, különböző pszichoszomatikus problémákkal küzdenek.”

Az egész társadalmat érintő problémára megoldást kell keresni. Erre tett kísérletet az ELTE Savaria Egyetemi Központ dísztermében zajló kerekasztal-beszélgetésen egy piszchológus, egy borász, egy múzeumigazgató és egy ügyvéd.

Takátsné Tenki Mária - önkormányzati képviselő

“Nagyon fontos, hogy a nőknek adjunk példákat és jó megoldásokat arra, hogy hogyan tudják a karriert és a családot összeegyeztetni, ne legyen feszültség tartósan a kettő között, hiszen az a család rovására fog menni, és ezek a beszélgetések hozzásegítenek minket ahhoz, hogy egymástól is tanuljunk.”

Az egyensúlyt meg lehet tartani, és az egyik leghatékonyabb módszer erre a belső családi munkamegosztás - hangsúlyozták a Savaria Család és Karrierpont által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb