Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nők konferencia

Nők a siker útján - ezzel a címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Savaria Család és Karrierpont. Az eseményen egy pszichológus, egy borász, egy ügyvéd és egy intézményigazgató mondta el véleményét a témában.
Európa sorskérdéseiről beszélt Hende Csaba. Szerinte az egyik legfontosabb kezek közül a munkaerőhelyzet. Ha az ország el akarja kerülni a  közelből és távoli földrészekről való vendégmunkások betelepítését, akkor a munkaerőhelyzet rövid távú megoldására van szükség - hangsúlyozta az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

Hende Csaba - alelnök, Országgyűlés

“Az egyik legnagyobb tartalék a nők foglalkoztatása, hiszen ők a családban elfoglalt helyzetüknél, család körüli munkájuknál, gyerkekenél fogva sokkal kevésbé aktívak a munkaerőpiacon, mint a férfiak, tehát arányosan kevesebb nő dolgozik egy adott korcsoportból, mint férfi.”

A nők szélesebb körű foglalkoztatásához azonban elfogadható feltételeket  kell kínálni számukra - hangzott el.

Gyakran csapdahelyzetet teremt a nők számára a család és a karrier összeegyeztetése - fogalmazta meg a Barnahus Nemzeti Tudásközpont vezetője, Lazáry Györgyné.

Lazáry Györgyné - igazságügyi pszichológus szakértő

“Akár 35-40 évesen nők nem szülnek gyereket, hiába érnek el a saját pályájukon hihetetlen sikereket, tehát tényleg azt lehet mondani, hogy sikeresek, mivel én pszichológus vagyok, pszichoterapeuta, a rendelőben sorra jelennek meg olyan nők, akik ezenközben nem boldogok, különböző pszichoszomatikus problémákkal küzdenek.”

Az egész társadalmat érintő problémára megoldást kell keresni. Erre tett kísérletet az ELTE Savaria Egyetemi Központ dísztermében zajló kerekasztal-beszélgetésen egy piszchológus, egy borász, egy múzeumigazgató és egy ügyvéd.

Takátsné Tenki Mária - önkormányzati képviselő

“Nagyon fontos, hogy a nőknek adjunk példákat és jó megoldásokat arra, hogy hogyan tudják a karriert és a családot összeegyeztetni, ne legyen feszültség tartósan a kettő között, hiszen az a család rovására fog menni, és ezek a beszélgetések hozzásegítenek minket ahhoz, hogy egymástól is tanuljunk.”

Az egyensúlyt meg lehet tartani, és az egyik leghatékonyabb módszer erre a belső családi munkamegosztás - hangsúlyozták a Savaria Család és Karrierpont által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…