Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Könyvhét köszöntő a Fő téren

Könyves sátrak, irodalmi játékok, gyerekfoglalkozások, koncertek várták az érdeklődőket pénteken a Fő téren - az Ünnepi Könyvhét köszöntésére egy délutánra kiköltözött a Berzsenyi Dániel Könyvtár, és helyi szerzőkkel is találkozhattak a járókelők.
Varró Dániel versben ajánl mindenkinek olvasnivalót - az ő soraival köszöntötték a járókelőket az Ünnepi Könyvhét rendezvényén a Fő téren. Puskás Tivadar polgármester felidézte a kezdeteket: könyvünnep először 1929-ben volt a fővárosban. Az idei szombathelyi programokat a Berzsenyi Könyvtár szervezte, ahol a kölcsönzési listákon előkelő helyen szerepelnek egyes kortárs szerzők - a mai irodalom olvasására buzdított a könyvtár igazgatója. A könyvesboltok ugyan nem pakoltak ki, de helyben kiadott könyvekből bőven lehetett válogatni. A Szülőföld Kiadó eddig megjelent 220 féle könyvéből hozott válogatást.

Farkas Csaba igazgató, Szülőföld Könyvkiadó
Nem mondhatom azt, hogy nagyon nagy üzlet a könyvkiadás, de próbálom úgy csinálni, hogy 2-3 sikeresebb könyvnek a hozadékából próbálok kiadni olyan könyveket, amik támogatásra szorulnak.

A kiadó tapasztalata szerint az olvasók szeretik a helyi vonatkozású könyveket.

Frank Mária

Érdekelnek a könyvek, főleg a helyi, ez most azt hiszem, vas megyei, tegnap volt a könyvbemutatója, azért érdekel.

Kiss Viktória

Milyen jellegű könyvek érdekelnek? Igazából romantikus, mindenképp, meg aminek van mondanivalója, mély jelentőségű mondanivalóval rendelkezik.

A sátrakban Andor Eszter és Döme Zsuzsa ajánlotta közelmúltben megjelent köteteit, amelyeket egyre többen keresnek.

Döme Zsuzsa író

Főként a volt tanítványaim, ismerősök, barátok, lassan terjed a híre, hogy milyen szórakoztató, humoros könyveket írok.

A civil szervezetek irodalmi játékokkal várták az érdeklődőket és kedvezménnyel kínálták saját kiadványaikat.


Simon Ádám elnök, H+ Média és Kulturális Egyesület
Rengeteg civil szervezet foglalkozik könyvkiadással, régi könyvek újrakiadásával, reprint nyomtatással, úgyhogy ezekre is próbáljuk felhívni a figyelmet.

A gyerekek közben legyezőt, repülő madarat készíthettek kreatív könyvtárosok segítségével, de népszerű volt a könyves kvízjáték is.

Spiegler-Kutasi Nikoletta tájékoztató könyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár

A lényege, hogy a kérdésekért be kell menni a Libri könyvesboltba, 7 órakor sorsolunk, és könyves ajándékokat sorsolunk ki a játékosok között.

A jó hangulatról a Tarisznyások együttes mellett a Paprika Jancsi Bábszínház, Rosta Géza, a Koprive tamburazenekar és Szombathely Város Fúvószenekara gondoskodott.   
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb