Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lamantin

Sztenderdfeldolgozások, saját számok, improvizáció - nemcsak tanulásra, hanem örömzenélésre is lehetőségük van a Lamantin Jazz Fesztiválhoz kapcsolódó tábor hallgatóinak. Nagy nevek, lelkes dzsessz-tanárok és száznál is több tudásra éhes fiatal lakja be ilyenkor Szombathelyt.
Már vasárnap reggel megkezdte a regisztrációt az a 120 zenésznövendék, aki az idei Lamantin Jazz Fesztiválhoz kapcsolódó improvizációs táborba jelentkezett Szombathelyen. Este a tanári kar adott koncertet.

Márkus Tibor Erkel-díjas dzsessz-zenész - szombathelyiként - a kezdetek óta szívén viseli a tábor ügyét, ő irányítja a 16 fős tanári kar munkáját.

Márkus Tibor - művészeti vezető, Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor
“Mondhatom, hogy a 16 évből legalább 13-14-en, ami úgy állandó tanári kart képviselt. És ezen nem is akarunk  változtatni, ugye a járt utat a járatlanért el ne hagyd, mondja a közmondás. Mert azt mutatja a gyakorlat, hogy mit sem csökken a hallgatói létszám.”

Van, aki 2007 óta szinte folyamatosan itt táborozik nyaranta.

Süveges György
“Szép lassan, de mentem azért előre az évek alatt, habár a zene nekem csak hobbi. De így egy erős hobbivá tudott alakulni nekem az évek alatt.”

Olyan is akad, aki gyakorló zongoratanárként tavaly fedezte fel magának ezt a lehetőséget.

Polgárné Papp Klára
“Majd meglátom, hogy én milyen szintre jutok el, és azt hogy tudom majd átadni, és esetleg kisebb daraboknak a megírásával vagy meghangszerelésével vagy a kíséretekben is.”

Az elméleti és gyakorlati órák mellett több mesterkurzus is lesz a fesztivál fellépőivel. Ez a hét tehát nemcsak a tanulásról, hanem az örömzenélésről és a nagykoncertekről is szól.

Tímár Péter - főszervező, Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor
“Dresch Quartet, Joe Louis Walker az Egyesült Államokból, ő egy négyszeres Blues Music Awards-díjas blues-muzsikus, itt lesz Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestrával, a Kéknyúl, itt lesz Snétberger Ferenc, és egy New York-i zenekar is, Németh Ferinek a triója.”

A 19. Lamantin Jazz Fesztivál idén több helyszínen, szinte egész Szombathelyt átszőve zajlik majd egy héten keresztül.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb