Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Semmelweis-nap a moziban

Hagyományos jelleggel idén is megrendezte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vas Megyei Területi Szervezete Semmelweis-napi ünnepségét a moziban. Az eseménynek ezúttal is kettős küldetése volt: méltóképpen megemlékezni a 200 évvel ezelőtt született Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről, és felhívni a figyelmet az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájára.
Majdnem teltház fogadta az ünnepség szónokait az AGORA Filmszínházban. A köszöntők sorát a Vas Megyei Kormányhivatal igazgatója kezdte. Popovicsné Tisza Edit elmondta: az egészségügyi munkatársak dacolva a nehéz körülményekkel lelkiismeretes, magas színvonalú szolgálatról, és hivatástudatról tesznek tanúbizonyságot nap mint nap.

Popovicsné Tisza Edit - igazgató, Vas Megyei Kormányhivatal

"Nem kímélnek időt és fáradságot és rengeteg áldozattal jár. Hatalmas erőfeszítést kívánó, embert próbáló szolgálat ez, amelyet sok évtizedes okok miatt az elmúlt időszak örvendetes intézkedései ellenére sajnos még ma sem éri el azt az anyagi és társadalmi megbecsülést, amely joggal elvárható lenne valamennyiünktől."

Az eseményhez kapcsolódóan Puskás Tivadar polgármester kiemelte: egy ország csak akkor lehet erős, ha vigyáz az egészségére. Felidézte a korábbi nemzeti erőforrás miniszter, Réthelyi Miklós 2010-es szavait is, akinek kezdeményezésére az Országgyűlés július 1-jét az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nappá nyilvánította.  

Puskás Tivadar - polgármester

"Az egészségügyi dolgozókat mi megbecsüljük. Hát ha anyagilag nem tudjuk megtenni, akkor legalább az erkölcsi megbecsülés és az a munkaszüneti nap legyen az, amellyel a magyar társadalom kifejezi nagyrabecsülését."

A megyei tisztifőorvos Semmelweis Ignác munkásságát méltatta. Stánitz Éva hangsúlyozta: az anyák megmentője példát mutatott megfigyelésével és azzal a tevékenységével, amellyel a betegek emberi méltóságának megőrzésére törekedett.

Stánitz Éva - megyei tiszti főorvos

"Ez az általa felfedezett dolog, különösen 100 év távlatából ez egy bámulatba ejtően egyszerű felfedezés volt. És ez ebben a nagyszerűség is egyben. A mi életünkben, egészségügyiek életében ugyanilyen egyszerű dolgokra kell gondolni még ha nem is lesz belőlük világra szóló felfedezés."

Az ünnepség végén ezúttal is elismerték azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal szolgálták az utóbbi évtizedekben az egészségügy fejlődését. Kitüntetést kapott mások mellett Sütő Jánosné gyógyszerész asszisztens, Vargáné Németh Anita élelmezési koordinátor, Németh Dániel mentőtiszt és Söpteiné Horváth Piroska ápoló.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb