Hiba
  • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Semmelweis-nap a moziban

Hagyományos jelleggel idén is megrendezte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vas Megyei Területi Szervezete Semmelweis-napi ünnepségét a moziban. Az eseménynek ezúttal is kettős küldetése volt: méltóképpen megemlékezni a 200 évvel ezelőtt született Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről, és felhívni a figyelmet az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájára.
Majdnem teltház fogadta az ünnepség szónokait az AGORA Filmszínházban. A köszöntők sorát a Vas Megyei Kormányhivatal igazgatója kezdte. Popovicsné Tisza Edit elmondta: az egészségügyi munkatársak dacolva a nehéz körülményekkel lelkiismeretes, magas színvonalú szolgálatról, és hivatástudatról tesznek tanúbizonyságot nap mint nap.

Popovicsné Tisza Edit - igazgató, Vas Megyei Kormányhivatal

"Nem kímélnek időt és fáradságot és rengeteg áldozattal jár. Hatalmas erőfeszítést kívánó, embert próbáló szolgálat ez, amelyet sok évtizedes okok miatt az elmúlt időszak örvendetes intézkedései ellenére sajnos még ma sem éri el azt az anyagi és társadalmi megbecsülést, amely joggal elvárható lenne valamennyiünktől."

Az eseményhez kapcsolódóan Puskás Tivadar polgármester kiemelte: egy ország csak akkor lehet erős, ha vigyáz az egészségére. Felidézte a korábbi nemzeti erőforrás miniszter, Réthelyi Miklós 2010-es szavait is, akinek kezdeményezésére az Országgyűlés július 1-jét az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nappá nyilvánította.  

Puskás Tivadar - polgármester

"Az egészségügyi dolgozókat mi megbecsüljük. Hát ha anyagilag nem tudjuk megtenni, akkor legalább az erkölcsi megbecsülés és az a munkaszüneti nap legyen az, amellyel a magyar társadalom kifejezi nagyrabecsülését."

A megyei tisztifőorvos Semmelweis Ignác munkásságát méltatta. Stánitz Éva hangsúlyozta: az anyák megmentője példát mutatott megfigyelésével és azzal a tevékenységével, amellyel a betegek emberi méltóságának megőrzésére törekedett.

Stánitz Éva - megyei tiszti főorvos

"Ez az általa felfedezett dolog, különösen 100 év távlatából ez egy bámulatba ejtően egyszerű felfedezés volt. És ez ebben a nagyszerűség is egyben. A mi életünkben, egészségügyiek életében ugyanilyen egyszerű dolgokra kell gondolni még ha nem is lesz belőlük világra szóló felfedezés."

Az ünnepség végén ezúttal is elismerték azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal szolgálták az utóbbi évtizedekben az egészségügy fejlődését. Kitüntetést kapott mások mellett Sütő Jánosné gyógyszerész asszisztens, Vargáné Németh Anita élelmezési koordinátor, Németh Dániel mentőtiszt és Söpteiné Horváth Piroska ápoló.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

  • Falco - Jászberény 96-70
    Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
  • A fizikusok
    A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
  • Dobó SE
    Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
  • Technika verseny
    Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
  • Diákok kiállítása a Képtárban
    Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

  • Szent Márton workshop
    Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
  • Wallenberg-díj
    Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
  • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
    A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
  • Nyugdíjas programok
    Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
  • Menóra
    Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…