Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Iseumi Szabadtéri Játékok

Bartók Béla száz éve bemutatott egyetlen operája, A kékszakállú herceg vára és egy klasszikus operett, a Csárdáskirálynő is szerepel az Iseumi Szabadtéri Játékok idei repertoárjában, továbbá a zenekar egykori vendégkarmestere is visszalátogat Szombathelyre. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.
A római kori Isis-szentély rekonstruált mása adja a díszletét a szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékoknak. Legutóbb Mozart Szöktetés a szerájból című vígoperáját játszották itt.

Idén klasszikus nagyoperettet is láthat a közönség. A zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház a Savaria Szimfonikus Zenekarral közösen mutatja be a Csárdáskirálynőt.

Tompagábor Kornél – rendező

„Igazából ugyanazt a díszletet hozzuk, de annyiban kell tágítanunk, hogy ez a tér nagyobb mint az otthoni. Annyival nagyobb lesz, és sokkal több zenész lesz itt ebben az előadásban mint otthon. De megpróbáljuk azért ide behegeszteni, ahogy szoktuk tájelőadásokon.”

Különleges előadásnak ígérkezik a szimfonikusok gálahangversenye. Egy hegedűs és egy dudás közreműködésével ír és magyar kötődésű dalok csendülnek majd fel a zenekar egykori vendégkarmestere, Robert Houlihan (Hulien) vezényletével.

Kiss Barna – igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar

„Egy egy olyan szimfonikus gála lesz, ahol Roberttel kicsit beszélgetni is fogunk a színpadon, tehát nemcsak írországi zene lesz, hanem ki fogja fejteni az ő magyírságát. Nagyon fontos róla tudni, hogy ő úgy érzi, hogy a két nép között komoly lelki párhuzam van, és ezt képezte ő a saját szavával: ez a magyír.”

Az Iseumi Szabadtéri Játékok nyitóelőadása a Bartók Fesztivál záróhangversenye is lesz egyben. Július 22 – én Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című darabját mutatják be Hamar Zsolt rendezésében.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb