Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vaskeresztes - horgásztábor

Hagyományosnak mondható a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének évenként megrendezett horgásztábora, amelynek idén Vaskeresztes adott otthont. Az országos szövetség által támogatott táborok kiemelt célja lehetőséget biztosítani a gyerekek számára, hogy vakációjuk egy részét szervezett horgásztábori keretek között tölthessék el.
Kukoricaszemek horogra tűzve - készül a csali a halak számára, majd a bedobást követően kezdetét veszi a türelemjáték a horgász és a hal között. Gábor már 8 éve hódol ennek a sportnak, ami mára szenvedélyévé vált. Édesapja révén ismerkedett meg a horgászattal és sajátította el annak alapjait. Ugyancsak ennek a sportágnak a szerelmese Benedek is, aki először érkezett a horgásztáborba.

Suhai Benedek

"3 éve kezdtem el horgászni nagyjából, de apukám sem, meg anyukám sem horgászott, tehát nem családi vonás csak én kezdtem el horgászni és igazából az tetszik ebben a táborban, hogy nagyon sok halat lehet fogni a tóban is meg a másik tóban is, mármint abban a kicsiben."


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által szervezett egy hetes táborozáson 18 fiatal vesz részt napközis és bentlakásos rendszerben. A vaskeresztesi, 1,5 méter mély halastóból többek között pontyokat, tükörpontyokat, keszegeket, amurokat foghatnak ki. A szervezők nemcsak horgászati lehetőséget kínálnak a fiataloknak a tábor során.

Kovács Ákos - táborvezető

"Volt világbajnoki ezüstérmes feeder horgászunk, bemutatót tartott nekik, volt műlegyező horgászunk, aki bemutatót tartott nekik, Monos Tibor, valamint Szabó Dani volt még a pergető repcsörös teszthorgász, aki tartott nekik bemutatót. Ezenkívül Burgba megyünk strandolni, éjszakai horgászat van kifulladásig."

A szervezők tapasztalata szerint egyre nagyobb igény mutatkozik a fiatalok részéről a horgásztáborok iránt.

Puskás Norbert – ügyvezető, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

"Igaz, mi nem piaci alapú táborokat tartunk, hanem kizárólag csak önkéntes alapon az ifjúsági bizottsággal szervezzük meg ezt az egyhetes tábort, de nagyon hamar betelik, úgyhogy a jövőben majd gondolkodunk abban, hogy több tábort is tartsunk, mert látszik, hogy a horgászat is ugyanolyan népszerű, mint bármi más szabadidős sport."

A nagysikerű és egyre népszerűbb horgásztábor pénteken zárja kapuit.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb