Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Civil programok

Testmozgás, érzékenyítés, ismeretátadás - ezeket a célokat vállalta fel két civil szervezet, amikor programot szervezett a szabadba fogyatékkal élőknek és más érdeklődőknek. A szeptember végi rendezvény házigazdái a vakok egyesülete és az Írottkő Natúrparkért Egyesület lesz.
Közös programmal készül két civil szervezet szeptember végén a lukácsházi hegyen - erről is tájékoztatták a sajtót a legutóbbi civil reggelin.

Kopcsándi Gyuláné - irodavezető, Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete

“Ez azért érdekes, mert a Natúrpark részéről olyan szakemberek lesznek, akik megváltozott képességű emberekkel foglalkoznak. Az egyesületünk részéről pedig meg tudjuk mutatni nekik azt, hogy milyen eszközöket használnak a látásukban korlátozott emberek, akár a háztartásban, akár játszani mivel játszunk. Ott lesz Berci, a vakvezető kutya is.”

Az izgalmasnak ígérkező program egy osztrák és magyar résztvevőkkel zajló képzéssorozat befejező része, amely nem csupán a bennfenteseknek lesz tanulságos és szórakoztató.

Bogáti András - alelnök, túravezető, Írottkő Natúrparkért Egyesület

“Kerekes székesek, vakok, autistákat várunk a rendezvényre, és ugye nemcsak őket várjuk, hanem a nagyközönséget is, ahol érdekes programokkal, környezeti nevelés és a természet megismerése lesz a cél. És egy kuriózum is lesz a programban Lukácsházán, a biotájház fölött a kilátónál. Ott pedig ugye a program kereteiben újraélesztés és elsősegélynyújtás fogyatékkal élőknek.”

Egészen pontosan a fogyatékkal élők mutatják majd be, hogyan lehet valakit akár egy vécépumpával újraéleszteni.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
  Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
 • Budai Józsefné köszöntése
  Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…