Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vasútmodell kiállítás

Vasútmodell kiállításon jártak a kisdiákok - a város több iskolájából érkeztek csoportok a Don Bosco Művelődési Központban zajló rendezvényre. A vasárnapig tartó programot a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület szervezte - nem csak gyerekeknek.
Közel négyszáz négyzetméteren döcögnek a vonatok a terepasztalokon a vasútmodell kiállításon. Egyik szakaszt szinte minden szombathelyi felismeri.

Pungor Tamás - egyesületi tag, Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület

”Itt Kőszeg vasútállomás modelljét láthatjuk, az 1980-85-ös éveket mutatja, amint a járműparkon is látható, illetve a legnagyobb attrakció a csillagvizsgálónál történő kocsmai verekedés a rendőrséggel!”

Ebben a kereszteződésben gyakran felvillan a pirosat jelző lámpa - a mozgó teherautó és a gabonát szállító traktor ilyenkor megáll. A gyerekek azonnal rácsodálkoztak az élethű rendszerre.

Polgár Zsombor

“Nekem nagyon tetszik ez az egész, néztük már az alagutakat, meg ott a  vasútállomást is… - Te szereted a vonatokat? - Igen!”

A pedagógusok mindig örömmel várják a lehetőséget, hogy elhozzák a diákjaikat a kiállításra - a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület egyesület mindig felajánlja a csoporttal látogatható programot az iskoláknak.

Takács Eszter - pedagógus, Zrínyi Ilona Általános Iskola

“27 kisdiákkal jöttünk ma el ide, úgy gondoltuk, hogy biztosan nagy élmény lesz a gyerkeeknek a vasútmodell-kiállítás, most másodikosok, és biztos, hogy meg fogjuk ismételni, minden évben eljövünk ide!”

A hatalmas teremben 11 szerelvény mozog, több különböző típusú hídon, alagúton mennek át a vonatok, életképektől hangulatos a zöld táj. Azonban a látogatók nem csak nézelődhetnek.

Bedőcs Tamás - vezetőségi tag, Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület

“Kicsikét interaktívabb ez a dolog: egyrészt csodálni a vonatok mozgását, ezen kívül van egy másik része is ak iállításnak, ahol a gyerekek tudnak is játszani ezekkel a vonatokkal.”

Az egyesület egyik célja a kiállítással az, hogy új tagokat szerezzen - 12 éves kortól bárki csatlakozhat a közösséghez. A vasútmodell kiállítás vasárnapig tart a Don Bosco Művelődési Központ nagytermében.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…