Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kolping főzőverseny

A Magyar Kolping Szövetség Lenti Szent Katalin Kolping Családja 2018. szeptember 8-án, szombaton 13. alkalommal rendezte meg a hagyományos körzeti gyalogos Mária zarándoklatát és a IX. körzeti főzőversenyt.
 A rendezvényen a Körmendi, a Szombathely-Oladi, a Veszprémi és Lenti Kolping családok mellett a Lenti Egyházközösség a KÉSZ –szel közösen vettek részt. Reggel 8 órától érkeztek a csoportok, hogy felállítsák sátraikat és előkészüljenek a főzéshez. A résztvevők egy kis „köszöntő” itallal köszöntötték egymást, hogy milyen gyorsan eltelt egy év, és ismét együtt lehetünk. 

A programot  Horváth László lenti város  polgármester és a Lenti Kolping család új prézese Ipacs Bence nyitotta meg. 

A résztvevő csapatok a versenyen, szabadon választott ételt készítettek bográcsban. A zsűri tagjai és a vendégek mind az 5 csapat ételét megkóstolhatták. 

A zsűrinek nem volt könnyi dolga, de meghozták a döntést. IV. helyezett holtversenyben Lenti és Veszprém csapata lett. III. helyezést értek el a Körmendiek, második helyezett az Egyházközösség és a KÉSZ csapata lett. Első helyezést kapott Szombathely-Oladi Kolping Család. A bírálóbizottság által sem ismert „OLADI PÁSZTORTARHONYA GAZDAGON” ételkülönlegességbe a tarhonya mellett mangalica szalonna, disznóhús, gomba, burgonya, paprika, paradicsom is került. 

Az eredményhirdetést követően a zászlókkal elindultunk a Mária fához, ahol Ipacs Bence prézes, aki korábban Szombathelyen a Jézus Szíve Plébánián és a 
Szent István király Plébánián teljesített szolgálatot - a
 celebrálta a misét, mely után rövid kulturális műsor keretében a Nefelejcs Dalkör műsorát hallgattuk meg, majd Stángli László „Jó bortól jó hangulat” verseskötet írója szavalta el egyik versét. 

A program a kultúrházban jó hangulatban beszélgetésekkel, éneklésekkel folytatódott. A házigazdák kávéval, finom házi süteményekkel kínáltak a résztvevőket. 

A jól sikerült program megszervezéséért köszönet illeti a Lenti Kolping Család minden tagját, de különösen elnökét Antal Mária Magdolnát, Kovács András titkárt, Szabó Sándorné Barta Mária vezetőségi tagot és nem utolsó sorban Petőné Katit, aki betegen is kivette részét a szervezési munkákból. 

A program lebonyolításához pályázati úton támogatást kaptak a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítványtól és a Lenti Város Civil Kurázsi Alapítványtól.

17 óra után kezdtünk sátrat bontani, és azzal búcsúztunk egymástól – és a vendéglátóktól, hogy jó volt együtt lenne ezen a szép, napsütéses napon, ahol mindenki nagyon jól érezte magát, és jövőre ugyanitt ismét találkozunk.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…