Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Micimackó futás

Zenés bemelegítés, játékos versengés, jó közösség - ezek miatt is népszerű a fogyatékkal élő gyerekek elfogadását ösztönző Micimackó futóverseny. Sportos családokkal volt tele szombaton délelőtt a Csónakázótó szigete.
Micimackó figurája már nemcsak a speciális gondoskodást nyújtó óvoda kabalája, hanem egy népszerű sporteseménynek is névadója. (02.16-) Jácint az édesanyjával érkezett.

Gyarmati Petra

“Másodszor vagyunk itt, és nekünk fontos ez a Micimackó futóverseny, és hát igazából a kisfiamnak ez egy élmény minden évben, hogy ide eljöhessen és ezen részt vehessen.”

Rajtuk kívül még közel kétszáz érdeklődő gyűlt össze szombaton a Csónakázó-tó szigetén.

Antoniné Ringhoffer Csilla - kuratóriumi tag, Zonta Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért

“Ötödszörre rendezzük már meg ezt a futóversenyt. A célunk az volt, hogy a fogyatékkal élő, sni-s gyerekek integrálódhassanak sokkal jobban egy másik közegbe. Nemcsak az iskolákban, óvodákban, hanem egy sokkal oldottabb, nyitottabb közegben, ahol a családjuk is részt vehet egy ilyen prgramon.”

Az elfogadás jegyében zajló rendezvényt a szombathelyi önkormányzat is támogatja.

A sportért felelős alpolgármester nemcsak a zenés bemelegítésen volt jelen, hanem évről évre rajthoz is áll a kicsikkel. A város más módon is tesz a fogyatékkal élők ügyéért.

Koczka Tibor - alpolgármester

“Vegyük csak a sportkoncepciónkat, amelyben ezúttal először, első alkalommal szerepel külön fejezetben a fogyatékossággal élők sportjának segítése. És úgy gondolom, a szombathelyi Ekler Luca idei szereplése a paraolimpián, illetve a para Európa-bajnokságon az atléták között, ahol Európa-bajnok lett, holott 11 éves korában még kerekes székkel közlekedett, úgy gondolom, valamennyiünk számára példa lehet.”

A Micimackó versenyt hat kategóriában rendezdezték meg, a gyerekek korosztályonként külön futottak, és háromfős családi csoportokban is indulni lehetett. A program az Európai Mobilitási Hét előprogramja volt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb