Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Baptista gyülekezet 20 éves

Húsz évvel ezelőtt alakult meg Szombathelyen a baptista gyülekezet. A jubileumot egyhetes programsorozattal ünnepli a közösség. Vasárnap délután a Szent Márton téri imaházban a szombathelyi egyházak képviselői is részt vettek a megnyitón.
A baptista gyülekezet ifjúsága saját koreográfiát mutatott be az ünnepi hét megnyitóján.

A szombathelyi közösség mintegy 130 tagot számlál, köztük sok a fiatal.

A baptista misszió hazánkban az 1800-as évek közepén kezdődött. Ma több mint 300 gyülekezet van szerte az országban. A szombathelyi 1998-ban alakult meg. A jubileum alkalmából az ünneplőket köszöntötte Puskás Tivadar polgármester is, aki a város keresztény hagyományairól beszélt. Székely János megyéspüspök pedig a közös keresztény értékekre emlékeztetett.

Varga László - lelkész, Szombathelyi Baptista Gyülekezet

“A hitéletünkre leginkább az jellemző, hogy van egy vasárnapi istentiszteletünk, és hét közben pedig házaknál jövünk össze, bibliát tanulmányozunk, és kisebb csoportokban beszélgetünk. Igykeszünk karitatív dolgokban részt venni, meg közsségi programot is csinálunk, sokat kirándulunk. A gyülekezet egy nagy családként éli az életét itt, Szombathelyen.”

A baptizmus  a reformáció harmadik ága. Az első hitvallók 1525-ben vállalták a keresztséget. Ez, vagyis a hívő saját döntése szerinti bemerítkezés azóta is sajátos vonása ennek a  vallási irányzatnak.

Mészáros Kornél - főtitkár, Magyarországi Baptista Egyház

“A forma mögött ott van az a személyes tartalom, hogy megtért, újjászületett,saját döntése alapján bemerítkező emberekről van szó,. Ebben egy kicsit rugalmasak vagyunk, hiszen időnként tizenéves fiatalok is nagyon komoly döntést hoznak.”

A baptista egyház történetét és jellemzőit az imaházban látható tablókról ismerhetik meg az érdeklődők. Az alagsorban az egyik gyülekezeti tag kavicsképeiből látható válogatás. A héten rendhagyó történelemórát és teológiai előadást tartanak. Szombaton a habánok életmódját ismertetik meg az érdeklődőkkel. Vasárnap délután egy bemerítési alkalmat kísérhetnek figyelemmel az érdeklődők az imaház előtti téren.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb