Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Baptista gyülekezet 20 éves

Húsz évvel ezelőtt alakult meg Szombathelyen a baptista gyülekezet. A jubileumot egyhetes programsorozattal ünnepli a közösség. Vasárnap délután a Szent Márton téri imaházban a szombathelyi egyházak képviselői is részt vettek a megnyitón.
A baptista gyülekezet ifjúsága saját koreográfiát mutatott be az ünnepi hét megnyitóján.

A szombathelyi közösség mintegy 130 tagot számlál, köztük sok a fiatal.

A baptista misszió hazánkban az 1800-as évek közepén kezdődött. Ma több mint 300 gyülekezet van szerte az országban. A szombathelyi 1998-ban alakult meg. A jubileum alkalmából az ünneplőket köszöntötte Puskás Tivadar polgármester is, aki a város keresztény hagyományairól beszélt. Székely János megyéspüspök pedig a közös keresztény értékekre emlékeztetett.

Varga László - lelkész, Szombathelyi Baptista Gyülekezet

“A hitéletünkre leginkább az jellemző, hogy van egy vasárnapi istentiszteletünk, és hét közben pedig házaknál jövünk össze, bibliát tanulmányozunk, és kisebb csoportokban beszélgetünk. Igykeszünk karitatív dolgokban részt venni, meg közsségi programot is csinálunk, sokat kirándulunk. A gyülekezet egy nagy családként éli az életét itt, Szombathelyen.”

A baptizmus  a reformáció harmadik ága. Az első hitvallók 1525-ben vállalták a keresztséget. Ez, vagyis a hívő saját döntése szerinti bemerítkezés azóta is sajátos vonása ennek a  vallási irányzatnak.

Mészáros Kornél - főtitkár, Magyarországi Baptista Egyház

“A forma mögött ott van az a személyes tartalom, hogy megtért, újjászületett,saját döntése alapján bemerítkező emberekről van szó,. Ebben egy kicsit rugalmasak vagyunk, hiszen időnként tizenéves fiatalok is nagyon komoly döntést hoznak.”

A baptista egyház történetét és jellemzőit az imaházban látható tablókról ismerhetik meg az érdeklődők. Az alagsorban az egyik gyülekezeti tag kavicsképeiből látható válogatás. A héten rendhagyó történelemórát és teológiai előadást tartanak. Szombaton a habánok életmódját ismertetik meg az érdeklődőkkel. Vasárnap délután egy bemerítési alkalmat kísérhetnek figyelemmel az érdeklődők az imaház előtti téren.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb