Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megyei KRESZ-verseny

14. alkalommal adott otthont a Savaria Szakgimnázium a megyei közlekedésbiztonsági versenynek. A megmérettetésen 12 általános iskola képviseltette magát. A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy a diákok számot adjanak a kerékpáros közlekedés szabályaival kapcsolatos tudásukról.
A város egyik legrégebbi közlekedési szakképző iskolájaként a Savaria mindig is kötelességének érezte, hogy otthont adjon a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő megyei közlekedésbiztonsági versenynek - fogalmazott köszöntőjében az intézmény igazgatója és ismertette a megmérettetésről szóló tudnivalókat.

Sümegi Tamás - igazgató, Savaria Szakgimnázium és Kollégium

"A közlekedés nagyon fontos mind a gyerekek, mind a felnőttek életében, ezért mindig megpróbálunk valami pluszt is tenni, ezért a közlekedésrend-nevelés érdekében, a biztonságos közlekedésrend érdekében rendeztük meg ezt a versenyt."

A hagyományoknak megfelelően a diákok a KRESZ-teszt keretében elméleti tudásukról adhattak számot.

A versnyzőknek az iskola műhelyében szerelési feladatot, kerékcserét kellett végrehajtaniuk minél gyorsabban. (09:09-) A neumannosok közül Horváth Ádám jól taktikázott: miután megfigyelte társai mozdulatsorait, neki már gyerekjáték volt a feladat.

Horváth Ádám - tanuló, Neumann János Általános Iskola

"Kosárlabdázok és naponta úgy nagyjából 1 órát biciklizem, efféle kerékcserét még nem nagyon végeztem életemben, egy jó próba volt, ugye a csapattársaim már előttem csinálták és ebből könnyen tudtam tanulni."

A kerékcserénél jóval nehezebb és technikásabb volt a tornateremben felállított akadálypálya, ahol a diákok szlalomozva, sarokfordulásban, billenő pallón, és egykerekes karikázásban mutathatták meg mi mindenre képesek a kerékpárral. A körmendi somogyisok nagy reményekkel érkeztek a megyei versenyre. Közülük Mosolits Ádám precíz, pontos gyakorlata rendkívül látványosra sikerült.

Mosolits Ádám - tanuló, Somogyi Béla Általános Iskola

"Kiskoromban nekem volt egy bicikliversenyem és ott 2. helyezett lettem és azóta így ennek szentelem az életemet. A biciklizésnek és az akadályoknak."

A verseny kezdetekor alapított vándorkupát ezúttal a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola Vasparipa csapata szerezte meg. Egyéniben szintén a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulója, Erdélyi Lili nyerte a fődíjat, egy kerékpárt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb