Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Katonadalos találkozó

Szombathely Megyei Jogú város önkormányzata a civil szervezetekkel közösen szervezett az első világháború befejezésének századik évfordulójára változatos rendezvénysorozatot. E programsorozat része volt szeptember 22-án a Civil Kerekasztal által rendezett katonadalos találkozó is, melyen 12 vasi dalkör, kórus mutatta be rövid műsorát a Bartók teremben. 
A műsort Soós Zsuzsanna vezette. A résztvevő kórusok emléklapot kaptak.
A gyöngyösfalui Szent Márton templom énekkara immár 20 éve működik Lukácsháza és Gyöngyösfalu életében. A szüreti felvonulások és falunapok sem múltak – és múlnak el az énekkar jókedvű dalolása nélkül.
A Táplánszentkereszti Gyöngyvirág Dalkör   2004-ben alakult a helyi dalkedvelő nyugdíjasokból. Nagy örömmel veszik ha meghívást kapnak és még nagyobb örömmel részt is vesznek minden fellépésen, ami mindig újabb lelkesedéssel tölti el a dalszerető tagokat.
Aranykorúak Vegyeskara 14 éve egy baráti társaság összefogásával alakult. Sok meghívásnak tesznek eleget. A csoportot előbb Boros András tanár úr, majd Horváth Imre tanár úr vezette. Jelenleg dr. Hajba Ferenc tanár úr irányításával készülnek a fellépésekre.
Perenyei Hagyományőrző Egyesület 2001-ben alakult a magyar népi hagyományok megőrzése és továbbadása, hiteles tolmácsolása céljából.
Szombathelyi Erkel Kórus férfikara már a 2014-es Katonadalos Találkozón is részt vett                                                      
Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület NAPSUGÁR Kórusa 2006-ban alakult. Főleg katonadalokat énekelnek, de műsorukon szerepelnek népdalok és operett-slágerek is.                                  
A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat II. számú Idősek Klubjának Őszirózsák Kórusa 2006 decemberében alakult meg Őszirózsák néven A kórus átlagéletkora 80 év. Műsorukban közreműködött harmonikán MARTON JÁNOS. Művészeti vezetőjük Fasching Zsuzsanna
A Vassurányért Kulturális Egyesület Dalköre 2005-ben alakult, jelenleg 13 nő és 5 férfi énekel együtt. Főként népdalokat énekelnek, de repertoárjukban liturgikus művek, kórusművek és könnyűzenei dalok is szerepelnek.
Nárai Örökzöld Nyugdíjasklub Dalköre
Oladi bajtársak   az Oladi Szentháromság Vegyeskar lelkes és megbízható énekesei olyan dalokat szólaltattak meg, amelyek a férfi lélek rejtelmeit mutatták be.
Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Énekköre 2003-ban alakult. Több éve saját zeneszerzőjük is van, aki osztrák professzor létére számukra dolgozza fel a magyar népdalokat, adventi és egyházi énekeket, melyekből a második CD-t készítik kamarazenekari kísérettel.
Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesület Dalköre 2016. szeptember elején alakult meg 18 dalolni szerető lányokból, asszonyokból, férfiakból, akiknek nincs semmiféle zenei képzettsége, átlag életkoruk 67 év, közös jellemzőjük, hogy szeretnek énekelni. Több felkérést kaptak már kiállítások megnyitójára, egyesületek jubileumi közgyűlésének „színesítéséhez.” Nagy sikerrel szerepeltek a Savaria Karnevál Civil Korzóján.
A találkozó befejezéseként a „Fiumei kikötőben” c. dalt a kórusok közösen énekelték Dr. Villányi Eszter vezényletével.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb