Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kőszegi szüreti felvonulás

Hivatalosan is elkezdődhetett a szőlő betakarítása a kőszegi borvidéken: a hagyományos szüreti felvonulás keretében a polgármester engedélyt adott a munkára. A látványos program az egész megyéből vonzott látogatókat - a felvonulók között is akadt szombathelyi csoport.
A Szombathelyi Fúvószenekar indulókkal is színesítette a kőszegi szüreti felvonulást. A több száz látogatót vonzó jelmezes forgatagban a helyi civil szervezetek, iskolák, tánccsoportok, szőlőtermelők és más közösségek mellett a borkirálynő is üdvözölte a közönséget. Az érdeklődők nagy része már visszatérő vendég.

Zsankó Józsefné

“Szombathelyről érkeztünk, olyan ötödik-hatodik alkalommal, hogy miért, mert szeretjük, ez a városunk, itt éltünk, törökökkel, akárkikkel, nagyon jó, gyönyörű!”

A lovakon, feldíszített traktorokon, teherautókon érkező jelmezbe vagy népviseletbe öltözött csapatok a tribün előtt kisebb-nagyobb előadásokkal mutattak be. Voltak, akik szőlővel, borral kínálták a közönséget. A felvonulás legfontosabb mozzanata az volt, amikor Láng József borász beszámolt az idei termésről.

“Jelenleg 18-19 mustfokkal tudtuk a szőlőket próbafokolni.”

A must kóstolását követően a város polgármestere - a hagyományokhoz hűen - hivatalosan is engedélyt adott a szüretre.

Huber László - polgármester, Kőszeg

“Hát a szürethez akkor hozzájárulnék, utólag is, hozzájárulok, mert már nagy része a pincékbe került, ha jól tudom, de a nagy része még kint van.”

A szőlő betakarítása javában zajlik, hiszen az idei napsütéses időjárás kedvezett a termésnek: sokkal hamarabb kezdődött a szüret, mint az elmúlt években.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb