Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kőszegi szüreti felvonulás

Hivatalosan is elkezdődhetett a szőlő betakarítása a kőszegi borvidéken: a hagyományos szüreti felvonulás keretében a polgármester engedélyt adott a munkára. A látványos program az egész megyéből vonzott látogatókat - a felvonulók között is akadt szombathelyi csoport.
A Szombathelyi Fúvószenekar indulókkal is színesítette a kőszegi szüreti felvonulást. A több száz látogatót vonzó jelmezes forgatagban a helyi civil szervezetek, iskolák, tánccsoportok, szőlőtermelők és más közösségek mellett a borkirálynő is üdvözölte a közönséget. Az érdeklődők nagy része már visszatérő vendég.

Zsankó Józsefné

“Szombathelyről érkeztünk, olyan ötödik-hatodik alkalommal, hogy miért, mert szeretjük, ez a városunk, itt éltünk, törökökkel, akárkikkel, nagyon jó, gyönyörű!”

A lovakon, feldíszített traktorokon, teherautókon érkező jelmezbe vagy népviseletbe öltözött csapatok a tribün előtt kisebb-nagyobb előadásokkal mutattak be. Voltak, akik szőlővel, borral kínálták a közönséget. A felvonulás legfontosabb mozzanata az volt, amikor Láng József borász beszámolt az idei termésről.

“Jelenleg 18-19 mustfokkal tudtuk a szőlőket próbafokolni.”

A must kóstolását követően a város polgármestere - a hagyományokhoz hűen - hivatalosan is engedélyt adott a szüretre.

Huber László - polgármester, Kőszeg

“Hát a szürethez akkor hozzájárulnék, utólag is, hozzájárulok, mert már nagy része a pincékbe került, ha jól tudom, de a nagy része még kint van.”

A szőlő betakarítása javában zajlik, hiszen az idei napsütéses időjárás kedvezett a termésnek: sokkal hamarabb kezdődött a szüret, mint az elmúlt években.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb