Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kutatók éjszakája

A város több intézménye is csatlakozott a Kutatók éjszakájáhozz. Látványos, érdekes programokkal várták az általános- és középiskolásokat, interaktív formában mutatták meg nekik a tudomány rejtelmeit.
Lucinának hívják ezt a különleges, számítógéppel vezérelt  babát: a születés csodáját mutatták meg a segítségével a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában.

Kőházy Anna

“Nagyon tetszett, hogy tudtunk vért venni, kaptunk injekciót is, szóval ki tudtunk próbálni mindent, és mindent meg is kaptunk hozzá, segítséget is adtak, nagyon jó volt.”

A megye több közép- és általános iskolájából érkeztek diákok a bemutatókra: volt, ahol a vakvezető kutya munkájával ismerkedhettek meg, másutt anatómiai ismereteket tanultak, vagy éppen teszteket töltöttek ki. Látványos volt a mentési bemutató is, egy baleset utáni helyzetet szimuláltak a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai.

Karamánné Pakai Annamária -  képzési igazgató, PTE Szombathelyi Képzési Központ

“Már harmadik éve, hogy szervezzük, igazából a program célja a tudomány iránti érdeklődés felkeltése, de azt gondolom, hogy nem csak a tudomány, de a szakmák iránti érdeklődés felkeltése is a vélunk egyben, hogy megismertessük az egészségügyi szakmát.”

Megnyíltak az ELTE Savaria Egyetemi Központjának kapui is  Az egész megyéből érkeztek gyerekek, hogy megnézzék a látványos kísérleteket, az egzotikus élőlényeket, de ajándékokat is kaptak a duális gépészmérnökképzésében részt vevő cégek standjánál. A NapCsiga is várta az érdeklődőket: ez egy napelemes jármű, és egyáltalán nem szennyezi a környzetet.

Németh István - rektorhelyettes, ELTE Savaria Egyetemi Központ
“Nagyon érdekes paradigmával állunk szemben a Kutatók éjszakája kapcsán: a legtöbb érdeklődés a matematika, fizika, kémia, biológia irányú, tárgyú kísérletekre van nálunk, ami viszont a legelkeserítőbb, hogy ugyanilyen arányban kevesen jelentkeznek a felsőoktatásba ugyenezekre a szakokra.”

A Savaria Múzeumban a csillagászat állt a programok középpontjába. A Gothard-obeszrvatóriummal közös Planetária című kiállításhoz kapcsolódóan előadásokat, játékokat, kézműves foglalkozásokat szerveztek

Czenki Zsuzsa - általános igazgatóhelyettes, Savaria Múzeum

“18 féle foglalkozással várjuk a gyerekeket, és arra számítunk, hogy a törzsvendégeink, akik évről évre visszajárnak, ők elhozzák barátaikat, ismerőseiket, akik még nem voltak itt nálunk.”

A Kutatók éjszakájához csatlakozó intézmények több ezer diákot mozgattak meg. Az egyetemek célja a tudományok iránti érdeklődés felkeltése, valamint a leendő hallgatók toborzása volt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb