Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ikertalálkozó

Nyolcadik alkalommal rendeztek ikertalálkozót Ikerváron. Ezúttal húsz testvérpár érkezett Vasból és a szomszédos megyékből. A kulturális programokkal és szüreti mulatsággal egybekötött összejövetelen megválasztották a találkozó iker-arcait is.
Luca és Bence 7 hónaposak. Zavartalan terhesség után császármetszéssel születtek. Szüleik jól emlékeznek rá, hogyan is reagáltak, amikor megtudták: egyszerre két baba érkezik a családba.

Kótai Ildikó, Márton Tibor

„Sokk. Kicsit sokkosak voltunk. Az első tíz másodpercben végigpörgött minden, hogy mennyiben fog változni az élet. Mindenki egy gyerekre készül, mi egyszerre kettőt kaptunk az istentől, örülünk neki.”

A szombathelyi Takács-ikrek hétévesek, az oladi iskolába járnak. Egyforma ruhát szeretnek hordani, és a személyiségük is nagyon hasonló. Egyik kedvenc versük az iker-induló.

Takács Dániel, Takács Benedek
„Együtt születtünk, és egyformák vagyunk, hát egyforma arcunk, szemünk és hajunk. Ha tesóm feje fáj, az enyém is sajog, de ikerpárnak lenni nagyszerű dolog.”

Egy- és kétpetéjű, fiatal és idősebb ikerpárok is részt vettek az idei találkozón, ami a település egyik legfontosabb rendezvényévé vált az utóbbi években.

Fehér Ferenc – polgármester, Ikervár

„Nagyon érdekes dolog, hogy Ikerváron nagyon sok az ikerpár. Elmondhatom, hogy nekem is ikreim vannak. Ha összeszámoljuk, biztos, hogy tízen fölül van az ikerpárok száma Ikerváron. A találkozón tavaly volt a csúcs, akkor a 30-at is meghaladta az ikerpárok száma.”

A rendezvényt kulturális programok, koncertek színesítették. Ikervár erdélyi testvértelepüléséről is érkeztek vendégek, akik pávatollas népviseletben adtak ízelítőt hagyományos táncaikból.

Ioan Adinel Botescu – polgármester, Martinesti
„Ikervárral idén írtuk alá a testvértelepülési megállapodást. Részben magyarlakta, ezerlelkes falu vagyunk Hunyad megyében. Most eljöttünk táncolni, de a nyugdíjasklubjaink és kulturális egyesületeink közötti kapcsolatot is szorosabbra szeretnénk fűzni, és közös gyerektáborokat is szerveznénk.”

Idén is megválasztották a találkozó iker-arcait, vagyis az egymásra leginkább hasonlító testvérpárt. A díjat Őri Jázmin és Lilla vehette át, akik Vépről érkeztek a találkozóra.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb