Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Idősek világnapja az arborétumban

Az arborétum látogatóközpontjában ünnepelték meg az idősek világnapját a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyeremekjóléti Szolgálet munkatársai és idősklubjainak tagjai. Az eseményen az intézmény mintegy száz klubtagja vett részt.
1991 óta október elseje az idősek világnapja - a Pálos Károly Központ minden esztendőben megünnepli a 60 év felettieket.

Kulcsár Lászlóné - Pálos Károly Szociális Szolgálatató Központ és Gyermekjóléri Szolgálat

“Erre a rendezvényre várjuk azokat az időseket, akik tőlünk szolgálatatást vesznek igénybe, idősek klubjaiba járnak elsősorban, ők azok, akik a mai napon is megjelentek itt, a rendezvényünkön.”

A városban öt idősek klubját működtet az intézmény, 270-en veszik igénybe a szolgáltatásokat. Marika néni a Gagarin utcai kubba jár szabadidejében.

Korponay Györgyné

“Kerestem valami közösséget, ahova az otthoni egyedüllétből kilép egy kicsit az ember, nagyon jó programokat szerveznek, sokat kirándulunk, van hetenként torna, előadásokat hallgatunk, minden hónapban van kirándulás, sok érdekes dolgot szerveznek, rendőr is jön előadni, a tiszteletes úr is jön előadni.”

Most a művészeti szakgimnázium tanulóinak bemutatóját és egy civil szervezet előadását tekinthették meg, de az idősek tánccsoportja is megmutatta, hogy mit tud. A világnapi köszöntőjében Koczka Tibor alpolgármester azt mondta, az idősek tapasztalataikkal, életbölcsességükkel hosszú ideig támasza lehetnek környezetüknek.

Koczka Tibor - alpolgármester

“Szombathely lakosságának csaknem harmada 60 év feletti, úgyhogy úgy gondolom, hogy az önkormányzatunknak nagy és sokrétű feladata van ezzel kapcsolatban. Én arra biztatnék mindenkit, aki mozogni tud idős kora ellenére is, hogy járjon el közösségbe, járjon el a szombathelyi önkormányzat által megszevrezett és 14 millió forintba kerülő “Aktív időskor” programjainkra!’”

Az arborétum látogatóközpontjában megtartott ünnepségen mintegy százan vettek részt a szervező intézmény szolgálatatásait igénybe vevők közül.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb