Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Látás hónapja

Október a látás hónapja, országszerte közel 300 optikában van lehetőség ingyenes szemvizsgálatra. Évente egyszer érdemes ellenőriztetni a látásunkat, mert olyan rejtett szembetegségekre derülhet fény, amelyek visszafordíthatatlan látásromlást okozhatnak. Az idei kampány a digitális eszközök károsító hatásaira hívja fel a figyelmet.
Mindössze néhány percig tart, és teljesen fájdalommentes a vizsgálat, amit évente egyszer mindenkinek érdemes elvégeztetnie, akkor is, ha látszólag nincs baj a szemével. Speciális műszerrel a szem fénytörési hibáját, és az esetleges szaruhártya-rendellenességeket is ki tudják szűrni.

A vizsgálat során a szembetegségeken túl diabéteszre és magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. Kevesen tudják, hogy az okostelefonok, tabletek által kibocsátott kék fény milyen káros a szemnek. Ha sokat ülünk a képernyő előtt, szemfáradtság, irritáció, fejfájás, homályos látás és álmatlanság jelentkezhet.  

Nagyidainé Kiss Györgyi - optometrista-kontaktológus, Trend Optika

"Nem csak a retinasejteket károsítja maradandóan, ami később visszafordíthatatlan károsodást okoz akár makuladegenerációt, szürkehályogot, hanem a szem környéki ráncok kialakulását is elősegíti, és mindenképp javasolt kékfény szűrésére alkalmas szemüveg viselése."

Minden második embernek szüksége lenne látáskorrekcióra, Magyarországon mégis közel másfél millióan még sosem vettek részt szűrővizsgálaton. A látás hónapja akció lehetőséget biztosít arra, hogy bárki ingyenesen ellenőriztesse a látását. Ha a vizsgálat során problémát találnak, szakorvoshoz irányítják a pácienst.

Perjési Péter - látszerész mester, tulajdonos, Perjési Optika

"Minden évben visszatérő promóció a látás hónapja, a két nagy szakmai szervezetünk, az ipartesület és a látszeréesz szövetség alakította kim ezt a programot. Egy figyelemfelhívás, aki esetleg éven át nem jelentkezik az üzletben, és látásproblémája van."

Nem kell mást tenni, mint előre bejelentkezni a kampányban részt vevő optikák valamelyikébe. Az üzletlistát megtalálják a www.latasellenorzes.hu oldalon.

Felirat: www.latasellenorzes.hu
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb