Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs

Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató előadása. A játékos, humoros, mégis feszültséggel teli történetben két gonosz varázsló munkálkodik azon, hogy elpusztítsa a világot. Álnok tervüket egy tohonya macska és egy zsörtölődő holló hiúsíthatja meg, de vajon sikerül-e? Mese barátságról, felelősségről, bátorságról kicsiknek és nagyoknak.
Szilveszter éjszakáján rettenetes dolog készül: Dr. Lidérczy Belzebub laborjában fortyog, bűzölög a világ legborzasztóbb bájitala, melynek hatására az újévi jókívánságok rosszra fordulnak, a folyók kiszáradnak, a városok romba dőlnek, és az utolsó harangütésre elpusztul a Föld. A gonosz varázslónak hét órája van, hogy nénikéjével, Tyrannja Vampiriával közösen álnok tervét véghez vigye.

Egy öreg kandúr és egy zsémbeskedő holló az utolsó pillanatban elindul, hogy megmentse a világot. Egymást kell, hogy segítsék a bajban, miközben saját kisszerűségükön is túl kell lépniük. A darab kiváló karakterszerepeket kínál a színészek számára.

Kosznovszky Márton - bábszínész, "dr. Lidérczy Belzebub"

"Ez a maszk nyilván nincs a segítségemre, de egy olyan emberi oldalát megmutatni egy ilyen karakternek, vagy egy ilyen fickónak, amitől egy picit érthetővé válik, amiért nem kerül rögtön távol az emberektől, és nem kezelik rögtön eltartással. Szeretném azt gondolni, hogy nem jelenthető ki egyértelműen, hogy ő negatív."

A végtelen történet szerzője, Michael Ende sok humorral fűszerezett, fordulatos meséjében minden korosztály megtalálhatja a neki szóló üzenetet.  

Kovács Géza - rendező, igazgató, Mesebolt Bábszínház

"A környezetünk, a Föld iránt érzett felelősségünkről, a barátságról, arról, hogy van-e bátorságunk akkor is hősnek lenni, ha nem születtünk hősnek. Összetett és nagyon jó történet ez, túl azon, hogy rengeteg humor van a történetben, sok feszültség, igazi gyermekelőadás."  

Kovács Géza egyszer már színre vitte ezt a darabot Békéscsabán. Azóta új elemekkel, ötletekkel gazdagodott az előadás. Az Ármányos puncspancs premierje vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik a bábszínház nagytermében.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb