Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kézművesség a vakoknál

Zajlik a karácsonyi felkészülés a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületénél: az évek óta működő kézműves klubban csütörtökönként közel tucatnyian jönnek össze.
Ezek a kosárkák Marika kreativitásának szülöttei: színesek, gyöngyösek - a szebbnél szebb fonott holmik most az egyesületi tagoknak készülnek karácsonyi ajándékként. Marika most ceruzatartót fon.

Nagy Lászlóné - alelnök, Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete

“Nagyon jó ez a klubdélután, mert itt az emberek egymástól is tanulnak. Aki le tudja nézni internetről - én nem, mert én nem látok semmit - de aki le tudja nézni internetről, az átadja nekünk a tudását.”

Papírvirágokat, tüll angyalkákat, gubacsmanókat is készített már a csapat: a netről Zsuzsa tanulja meg a technikákat, a trükköket tovább is adja a többieknek. A zalaegerszegiek is sokat segítenek: rendszeres vendégek Szombathelyen.

Bősze György - elnök, Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete

“Ők egy pályázat segítségével vettek részt egy fonó tanfolyamon, több alkalommal, és gondoltam, ha már úgyis eljönnek hozzánk, meglátogatnak, vendégül látjuk őket, átadhatják nekünk a tudásukat.”

A Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületénél csütörtökönként közel tucatnyian jönnek össze.

Kinszler Sándorné

“A zalaegerszegiek jöttek segíteni bemutatni, könnyű dolgunk volt, mert az alapokat már hozták, végül is a fonás az nagyon jó dolog, kicsit macerás a pálcatekerés, festegetés, meg amikor fonni kell, az összeillesztés nekünk kicsit nehézkes.”

A kézműves klub működéséhez szükséges anyagokat pályázatokon nyert forrásból szerzik be, de újságpapírra mindig szükség van, örömmel veszik át a felesleget.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb