Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kerékpáros nap

"Gyere és tekerj velünk az egészségedért!" mottóval kerékpáros napot szervezett hétfőn az Őrvidék Ház és a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület közösen. Biciklitúra, ügyességi versenyek, bemutatók és pódiumbeszélgetés is szerepelt a programban.
A hűvös idő ellenére szép számmal gyűltek össze kerékpárosok a 11-es Huszár úti laktanya főépületének udvarán. A rendezvényt Hende Csaba országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd a túrázók is megkapták a szükséges felkészítést az indulás előtt.

„Az első körön akik legközelebb állnak hozzám, azok legyenek, akik a leggyengébbnek érzik magukat, mert azoknak lesz a legkönnyebb. Akik erősebbnek érzik maguknak, maradjanak leghátul, jó?”
20, 45 és 60 km-es túrák indultak a Parkerdő, valamint Narda felé. A résztvevők közül sokan rendszeresen teljesítenek hosszabb távokat a barátaikkal, családjukkal.

Vidos Péterné

„Levegőt, a természetet, az ember szabaddá tudja tenni magát, a gondolatait el tudja engedni, a hétköznapi stresszt le lehet vezetni, nagyon jó, egy jó kohéziós erő a társaságnak.”

Kelemen Tibor – testnevelő tanár, Gothard-iskola

„Szerintem egy nagyon jó kikapcsolódási lehetőség, szabadidős program, nagyon zord téli időszakot kivéve egész évben - bár a bátrabbak kimennek akkor is – lehet űzni.”

Varga Jenő tanítványai BMX-bemutatóval készültek: kezdők és haladók is megmutatták, mit tudnak. A produkció csúcspontja Bognár Kristóf hátra szaltója volt. A fiúk naponta 4-5 órát gyakorolnak.

Varga Jenő – elnök, Városi Diáksport Bizottság

„Egy kormánynak az elforgatása 180 vagy 360 fokban, vagy maga a felugrás és a talajfogás, ami kritikus, mind tanulható, de nagyon hosszadalmas munka, nagyon fontos a fokozatosság elve.”

Egészségi állapotfelmérés, ügyességi és gyorsasági versenyek, KRESZ-teszt, spinning edzés is szerepelt a programban.

Szabó Zoltán – Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület

„Célja az, hogy közelebb hozzuk az embereket a kerékpározáshoz, nyilván kerékpárral a természetben vagyunk, a természet közelségéhez, egy aktív szabadidős sporthoz.”

A kerékpározás az egészséges életmód részeként korosztálytól függetlenül mindenki számára ajánlható, állóképességet fejlesztő, közösségépítő sport. A kedvcsináló rendezvényen többféle különleges biciklit, például tandemet és egykerekűt is ki lehetett próbálni.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb