Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nevelőszülők

Regionális nevelőszülői hálózattal bővült az evangélikus egyház. A csapathoz tartozó tíz nevelőszülő között Veszprém, Zala és Vas megyeiek is vannak. A hálózat szívesen fogadja a további jelentkezőket a nemes feladatra.
Áldást kaptak a Mózeskosár Nevelőszülői Hálózat tagjai az evangélikus templomban - ezzel a fealdatkörrel bővült az egyházközség diakóniai központja. A szolgálathoz egyelőre tíz nevelőszülőszülő tartozik. Szilviának négy saját gyermeke van, és nevelőszülőként még két gyermeket vállalt - egyikük mozgás- és hallássérült.

Petiné Farkas Szilvia - nevelőszülő

“Kislány, 3,5 éves, és négy napos kora óta nevelem, a kórházból hoztuk ki, nagyon szép ez a hivatás, nagyon szeretem a gyerekeket, mindent, amit tudnak adni, egy simogatás, egy mosoly, egy “anya” szó.”

A hálózat létrehozásban kulcsfontosságú szerepe volt Jakus Erikának, aki már korábban is szociális területen dolgozott.

Jakus Erika - szakmai vezető, Mózeskosár Nevelőszülői Hálózat


“Nagy hiányosság volt ez az egyházunknál, mert nem volt nevelőszülői hálózat, és a szeretetszolgálat jegyében a gyerekekről való gondoskodás nagyon fontos feladat.”

A nevelőszülői hálózat működését a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány segíti majd.

Gregerssen-Labossa György - evangélikus lelkész

“Az alapítványunknak nagyon fontos szerepe lesz. A nevelőszülői hálózat az intézmény alá fog tartozni, de külső támogatóként az alapítványunk már elkülönített egy adott összeget, szeretnénk támogatni olyan programokat, amelyek az állami normatívából nem fedezhetők, például gyermekek felzárkóztatása, kirándultatása, vagy a családoknak egyfajta plusz szolgálatatás.”

Aki csatlakozna a nevelőszülőként a programhoz, bármikor megteheti: a Mózeskosár hálózatba a Johanneum Diakóniai Központban lehet jelentkezni. Más vallásúakat is szívesen fogadnak az evangélikus központban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
  Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
 • Budai Józsefné köszöntése
  Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…