Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szent Márton Ünnep sajtótájékoztató

A hagyományos lampionos felvonulás, vesperás és díjátadó gála mellett háromnapos vásárral, gyalogtúrával, könyvbemutatóval, kórustalálkozóval és gyerekprogramokkal emlékezik idén a város híres szülöttére, Szent Mártonra november 6-18. között. Az ünnepi hét rendezvényeiből sajtótájékoztatón adtak ízelítőt a szervezők.
A hagyomány szerint 316-ban Savariában született Szent Márton, ott, ahol most a tiszteletére szentelt templom áll. Életének egyik leghíresebb, legtöbbet ábrázolt mozzanata, amikor köpenyét megosztotta a didergő koldussal. A város hűen őrzi a szent emlékét, ápolja szellemiségét, a segítés és az egymás iránti szolidaritás eszméjét – mondta a sajtótájékoztatón a polgármester.

Puskás Tivadar – polgármester

„Szombathely Szent Márton városa, így minden esztendőben Szent Márton-napkor, amely a város legnagyobb ünnepe, emlékezünk városunk nagy szülöttjére. Az idei esztendőben is így lesz, különböző rendezvényekkel, rendezvények sorával idézzük fel Szent Márton alakját.”

Az idei programok több intézmény együttműködésével valósulnak meg, és minden korosztályt megszólítanak. A sorozat november 6-án a Capella Cantorum koncentrjével indul. A gyerekeket helytörténeti felfedező játék várja 7-én az Iseumban, 9-én pedig savariai kalandjátékba kapcsolódhatnak be a Fő téren. Idén először háromnapos lesz a Márton-napi országos nagyvásár, amely pénteken látványos gólyalábas bevonulással veszi kezdetét a Skanzenben.

Csapláros Andrea – igazgató, Savaria Múzeum

„Megkóstolhatják az idei év legfinomabb friss borait, hogyan készülnek, milyen ízviláguk van, újdonság az őrségi ízek, erről egy beszélgetés is lesz a szombati napon.”

A pénteki vesperást és lampionos felvonulást szombaton püspöki szentmise követi, este pedig a hagyományos Márton-napi díjátadó gálán köszöntik a város kiválóságait a sportházban.

Parais István – igazgató, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ

„ A Szent Márton díjátadó gálán Szombathely város legrangosabb kitüntetéseit adjuk át, és ezen a napon ünnepi gálaműsorral köszöntjük a díjazottakat és Szombathely közönségét.”

Vasárnap gyalogtúrát szerveznek, hétfőn bemutatják Sághy Marianne
Szent Márton-könyvét. November 17-én temetőséta lesz, 18-án pedig kórustalálkozó zárja az ünnepi hetet. Ez idő alatt öt vendéglátóhelyen lehet majd Márton-napi finomságokat kóstolni. A rendezvényekről részletesebb információt olvashatnak a szentmarton.hu internetes oldalon.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb