Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Adventi vásár 2018

Fényszökőkút, világító óriásmackó, fényfestés, Mikulásfutás - többek között ezekkel az újdonságokkal csalogatja a látogatókat az idei Fő téri adventi vásár, amely minden eddiginél nagyobb és látványosabb lesz. A november 23-án kezdődő karácsonyváró forgatag programjait ezúttal az önkormányzat szervezi - hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.
Idén is lesz óriáskoszorú és gyertyagyújtás a Fő téren, de emellett számos újdonsággal is szolgál az adventi vásár. Jelentősen bővül a forgatag területe: a Savaria tértől a Belsikátoron át egészen a Berzsenyi térig ünnepi díszbe öltözik majd a belváros, és összesen 42 pavilont állítanak fel. Új látványelemként egy csaknem öt méter magas fénykúpot és fényszökőkutat helyeznek el, a világító síelő rénszarvas és az óriásmackó pedig garantáltan a gyerekek kedvence lesz.

Illés Károly - alpolgármester

"Tíz alkalommal a Fő téren fényfestéssel kedveskedünk a látogatóknak. Régi elem, de nagy sikeres volt, idén is elhelyezésre kerül a korcsolyapálya, ami idén a két ünnep között is nyitva lesz, tehát szilveszterig nyitva lesz."

Pónilovaglás és Mikulásfutás színesíti a programot, december 23-án és 24-én pedig fényfestéssel egybekötött szánkózást szerveznek az emlékmű dombon. A Fő téri nagyszínpadon olyan sztárfellépők adnak koncertet, mint a Budapest Bár, a Honeybeast vagy a New Level Empire, a kisszínpadon pedig helyi előadók és művészeti csoportok mutatkoznak be. A látogatók - idén először - Szombathely advent feliratú bögrék vásárlásával jótékonykodhatnak is.

Károlyi Ákos - jegyző

"Ezeknek az ára 500 Ft lesz, minden egyes bögre után 150 Ft a rumi gyermekotthon lakóinak a fejlesztését fogja szolgálni, tehát a segítés szellemisége az adventi vásárban ily módon is megjelenik."

A programismertető sajtótájékoztatón elhangzott: a szervezők minél magasabb színvonalra törekedtek, és arra, hogy a vásár méltó legyen a karácsonyvárás hangulatához.

Puskás Tivadar - polgármester

"Minden esztendőben az adventi áhitat, az várakozás jegyében igyekszünk olyan helyszínt teremteni, ahol találkozhatnak, elcsendesedhetnek és vásárolhatnak az emberek."

Az adventi vásár saját honlapot is kapott, itt lehet tájékozódni a programokról, az elárusítóhelyekről, a jótékonysági akcióról, de térképet és látványos fotógalériát is böngészhetnek az érdeklődők.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb