Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pöttöm Panna

A virágból született leány, Pöttöm Panna története lesz a Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatója vasárnap. A darabot  Andersen meséje alapján Kolozsi Angéla írta. Az előadás arra tanít, hogyan lehet valakit jól szeretni. Sok-sok állatszereplővel, humorral, boldog végkifejlettel a történet kicsik és nagyok számára is nagy kedvenc lehet.
Egy picike lány, aki a magasba vágyik, várja a kaland, az ismeretlen. Ő Pöttöm Panna, akinek legfőbb tulajdonsága a jószívűség és a hiszékenység.

Az erőszakos béka, a szeleburdi lepke és az önző mezei egér is birtokolni, irányítani akarja őt, miközben nem figyelnek arra, hogy Panna mit is szeretne igazán. A darabban két színész, Varga Bori és Kovács Bálint kelti életre a szereplőket.

Varga Bori - bábszínész

"Abszolút bizalommal megy bele minden helyzetbe, aztán persze később kiderül több szituációban is, hogy ez nem éppen az a helyzet, amit ő szeretne magának, de bizalommal és szeretettel fordul az állatok iránt, akikkel találkozik, de a végén rájön, hogy amit ő szeretne, az mégis a tündérlét, a tündérvilág."

A rendező, Veres András az utóbbi időben gyakran nyúl Andersen meséihez. A rút kiskacsa és a Kis hableány után most Pöttön Panna történetét vitte színpadra, ami az elfogadás, a jóra való törekvés, az egymásra figyelés tanmeséje.

Veres András - rendező

"Egy nagyon erőteljes, boldog vége van mert Andersen hajlamos azért a nyitva hagyott vagy kifejezetten szomorú végkifejletre, ebben viszont nem, ebben Pöttöm Panna eljut oda, ahová a sok viszontagság után szeretne, olyan társa talál, aki illik hozzá, olyan környezetbe, ahol jól érzi magát. A másik ok, hogy nagyon sok állatszereplő van benne. Pannán kívül mindenki állatfigura, emberi karakterekkel, tulajdonságokkal."

A díszlet egy furcsa szobabelső, ami az egyik pillanatban virágos rét, a másikban alagút vagy épp cserebogárfészek. A bemutató vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik a Mesebolt Bábszínház kamaratermében.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb