Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kórustalálkozó

Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy iskolai fiúkórus adott koncertet a hétvégén. Az esemény a Szent Márton-hét zárása is volt egyben.
Négy kórus adott koncertet a Szent Márton-templomban vasárnap. Schauermann János plébános köszöntője után a civil kapcsolatokért felelős bizottság elnöke szólt a rendezvény előkészítését jellemző összefogás jelentőségéről.

Takátsné Tenki Mária - elnök, Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága

“Én nagyon örülök annak, hogy az önkormányzat most már egyre több szervezettel, az egyházzal, egyházmegyével, plébániával, nagyszerű összefogással tudja ezt a Szent Márton-hagyományt ápolni.”

A találkozó házigazdája a jövőre 60 éves jubileumát ünneplő szombathelyi énnekar volt.

Lajos Ferencné Pere Hedvig - elnök, Szent Márton Kórus Egyesület

“Minden évben a Szent Márton ünnepi hétnek az egyik kiemelkedő záróeseményeként megrendezzük ezt a kórustalálkozót, ami nagyon sokszor nemzetközivé szélesedett, a környező országokból hívtunk kórusokat, azóta is tartjuk velük a kapcsolatot, néhányukkal. És magyar kórusokat is természetesen.”

Idén kizárólag hazai énekkarok léptek fel. A szentkirályszabadjai, a balatonalmádi és a szombathelyi kórus mellett (18.00-) kuriózumként egy iskola, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium is képviseltette magát fiúkórusával.

Őket a templom plébánosa hívta meg a Pitti Katalinnal közösen adott szombathelyi koncertjük után.

Pálmai Árpád - karnagy, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium fiúkórusa, Esztergom

“Mutáló gimnazista fiúkból zenei együttest létrehozni és azt vezetni eleve egy nagyon fölemelő, de sajátos feladat. Azokkal a kedvenc darabjainkkal érkeztünk ide most nyolcan, hiszen az utazási lehetőségeink ezt tették lehetővé, ami a mi szívünk számára a legkedvesebbek. Ugyanakkor azt is szerettük volna, hogy egy átfogó képet mutasson a mi repertoárunkból.”

Középkori latin művet, a Szent Ferenc halálára emlékező szertartás énekeit, és a 17. századi Kájoni János egyik zsoltárát is előadták az esztergomiak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb