Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Könyvet a fa alá! - könyvtári programok

"Könyvet a fa alá" címmel első alkalommal szervez könyvvásárt és civil workshopot a Berzsenyi Dániel Könyvtár a H+ Média és Kulturális Egyesülettel közösen december 10-14. között. Író-olvasó találkozók, kerekasztal-beszélgetések, diafilmszínház és meseterápiás előadás is szerepel a programban, amelynek célja az olvasás és a kortárs irodalom népszerűsítése, valamint a közösségépítés.
December 10-én nyílik meg a könyvvásár a könyvtár földszinti előadótermében és annak előterében. 11 kiadó köteteiből, főként kortárs szerzők műveiből lehet majd válogatni. A programsorozat egyik célja a könyvajándékozás kultúrájának erősítése.

Nagy Éva - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár

"A könyvtár egy olyan színtér, ahonnan az emberek szívesen kölcsönöznek, szívesen jönnek a programokra, de úgy gondolom,és a statisztikákból is úgy látom, hogy nő a könyvvásárlás iránti érdeklődés. Ezt a kettőt szerettük volna egy esemény keretében az érdeklődők rendelkezésére bocsátani."

Az ötnapos rendezvénysorozat több érdekes kerekasztal-beszélgetést is tartogat: a hazai könyvkiadás helyzetéről, a helyi civil társadalom szerepéről, a tízéves Magyar-Japán Baráti Társaságról és a szombathelyi kulturális intézmények háza tájáról is lehet majd újdonságokat hallani.  

Simon Ádám - elnök, H+ Média és Kulturális Egyesület

"Ezek az intézmények hogyan viszonyulnak a fiatalokhoz, hogyan tudják őket megszólítani, illetve a fogyatékkal élők számára milyen lehetőségeket tudnak kínálni. Szerdán pedig a civil szervezetek közül hívtunk párat, ők is a tevékenységük bemutatására fognak összpontosítani."

Irodalmi délután kortárs költőkkel és megzenésített verseikkel, meseterápiás előadás, diafilmszínház és könyvélmény-program is várja majd az érdeklődőket.

Spigler-Kutasi Nikoletta - könyvtáros

"A Kortárs Kiadó szerzőit szeretném elsősorban kiemelni: Alexa Károly, Ambrus Lajos, Száraz Miklós György, Csikós Attilát fogjuk vendégül hívni, a nevesebbek közül kiemelném Nyáry Krisztiánt, aki az Írják és szeressél című könyvét fogja bemutatni, illetve Endrei Juditot is, aki az Anno az én tévém című kötetét fpogja itt nálunk bemutatni."

A könyvtár gyűjtőakciót hirdet: december 14-ig várják a már nem használt, de jó állapotú mesekönyveket a város több pontján. A köteteket az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület kapja.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb