Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mindenki karácsonya

Több mint hatszáz főt vendégelt meg segítő partnereivel közösen az egyházmegyei karitász a "Mindenki karácsonya" elnevezésű rendezvényen csütörtökön a székesegyház előtti téren és a püspöki palotában. Székely János megyéspüspök tavaly kezdeményezte először a nagyszabású közös ebédet a karácsonyvárás és a szeretet jegyében.
Karácsonyi énekekkel varázsolt ünnepi hangulatot a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola kórusa a nagytemplom falai közé, majd Székely János köszöntötte a jelenlévőket. A megyéspüspök arról beszélt, hogy a karácsony ünnepléséhez nyitott szív kell, amibe beleférnek a szenvedők is.

Székely János - megyéspüspök
"A szegény, a beteg, az idős nem egy teher, nem egy probléma, nem egy anyagi kérdés, hanem testvérünk. A világ legtermészetesebb dolga, hogy örömben, fájdalomban vele egyek vagyunk. Ez a nap kicsit ennek az álomnak a megvalósulása, amikor egy asztalhoz ülünk, és együtt ünnepeljük az isten szeretetét."

Az egyházmegye minden részéről érkeztek nehézsorsú, rászoruló emberek, hogy egy tál meleg étel mellett leüljenek, beszélgessenek, és megéljék az ünnep örömét.

Szabó Zoltán Krisztián
"Szeretném megköszönni ezt a csodálatos előadást, ami a székesegyházban történt, mert csodálatos műsor volt. Sok karácsonyom igazából nem volt, de ez az első igazi."

A nagyszabású főzéshez idén is több segítő szervezet és magánszemély is csatlakozott adományokkal.

Kövesi Csaba - elnök, Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat, Zalalövő
"Ezt szívből kell érezni, hogy szívből jön. Az emberek mosolya, az elfogadottság nagyon nagy dolog ebben az esetben, ha elmosolyodik és elfogadja, az már nagyon nagy dolog."

Csaknem 700 adag étel készült: babgulyást, tarhonyás húst, töltött káposztát főztek és forró teával vártak mindenkit.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szommbathelyi Egyházmegyei Karitász
"Egy évvel ezelőtt kezdtük, amikor püspök atya ide került ezt a nagyon szép karácsonyt váró rendezvényünket, a Mindenki karácsonyát. A karitász úgy hívja, hogy tárjátok ki a szíveteket, és mindenkit várunk. És ehhez nagyon sokan csatlakoztak."

A püspök megnyitotta a palota helyiségeit a vendégek előtt, így a folyosókon, a konferenciateremben és a pincében is terített asztalok várták az embereket, akik nagy örömmel fogadták a meghívást Zala és Vas megye több településéről is.

Élelmiszer-csomagot, szaloncukrot, gyümölcsöt is kaptak a rászorulók.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb