Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Küzdelem napja

A középkori katonák fegyverzete és harcmodora mellett és mai honvédség feladataival, felszereléseivel is megismerkedhettek az érdeklődők A küzdelem napján. A hagyományőrzők látványos összecsapásainak a Magyar Honvédség toborzó irodája adott otthont.
Zenére, teljes fegyverzetben vonultak fel a középkori katonai hagyományőrzők: a szombathelyi Fekete Sereg tagjai, és Nagykanizsáról, Ajkáról érkezett társaik. A toborzó iroda épületében egymást követték a különböző korszakokat képviselő harcosok bemutatói.

A 15. századi nehézpáncélos gyalogosok formagyakorlatokat mutattak be, majd elkezdődtek a páros viadalok. A gyakorlókarddal vívott küzdelmek mellett a keményebb, kiütésig menő harcból is ízelítőt kapott a közönség.

Heim Gábor Ajka
Nincsenek szabályok. Tehát a lágyékot leszámítva bármit lehet ütni, rúgni, dobálni, tehát minden megvan, ahogy annak idején is ez történt.

A küzdelem napját a Fekete Sereg hagyományőrzői szervezték, hogy az egykori katonák bátorságát és bajtársiasságát megidézve a mai nemzedéknek is példát mutassanak.


Bondár György vezető, Hunyadi Mátyás Fekete Serege Hagyományőrző Csoport
A mai napon egy kis lovagi torna-féleséget szerveztünk, olyan céllal, hogy a gyerekeket ki tudjuk mozdítani a pc-k, a tabletek és az okostelefonok mellől, és ne csak ott lássák, hogy milyen egy küzdelem, hanem lássák valójában, milyen az, amikor egy full contact vagy esetleg egy pontozásos verseny megy.

A rendezvényen a mai szerződéses katonák tevékenységéről és a havi 2 napot jelentő önkéntes tartalékos szolgálatról is hallhattak a résztvevők.

Kovács Tibor  zászlós, MH 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda
Ennek a legeslegnagyobb előnye, hogy minden egyes tevékenység, a szerződöttek kiképzése, mind a szolgálat teljesítése, amikor benn vannak a Magyar Honvédségben, az helyben történik.

A toborzó irodában a katonák mai felszerelését, köztük ennek az AK-63-as gépkarabélynak  a működését is megmutatták az érdeklődőknek.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb