Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Országos haditorna döntőjében a Premontreisek

Az Országos Haditorna Verseny a Honvédelmi Minisztérium által támogatott rendezvény, melynek célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, a honvédelmi nevelés, a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel, valamint az ehhez kapcsolódó értékek közvetítése.
Az országos döntőben az ősszel megtartott megyei döntők győztesei vehettek részt, ennek megfelelően Vas megyét a Premontrei Gimnázium csapata képviselte. A 21 csapat részvételével megtartott verseny 2019. április 11-12-én a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén került lebonyolításra.

A kétnapos megmérettetés a regisztrációt és a csapatfotót követően pályabejárással és a versenyszámok ismertetésével kezdődött. Ezután a csapatok az első napon honvédelmi totó, akadálypálya, elsősegély, katonai tereptan területen bizonyították felkészültségüket. A verseny második napján magasabb fordulatra kapcsoltak diákjaink és mátrixfutásban, kézigránát dobásban, lézerpuska lövészetben az élmezőnybe végeztek. A küzdelem a fegyveres váltófutással zárult.

A kiválóan szervezett verseny során diákjainknak lehetőségük adódott a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összehasonlítására, teljesítőképességük határainak felmérésére. A csapatok küzdeni akarását és a szoros eredményeket bizonyítja, hogy az egyes versenyszámok rangsorának kialakulásánál sokszor csak néhány század másodperc döntött. A részpontok összesítését az ünnepélyes eredményhirdetés követte, ahol kiderült, hogy a Premontrei Gimnázium csapata a 10. helyen végzett a katonai és rendészeti profilú intézményekkel tűzdelt mezőnyben.

A csapat tagjai: Erdődi Krisztián, Kiss Levente, Kovács Levente, Varga Richárd.
A rendezvény megtanította csapatként küzdeni, gondolkodni és egymást segíteni tanulóinkat, amelyből valószínűleg az élet többi területén is profitálni tudnak. Számomra nagyon tanulságos eseményen vehettem részt, ahol újra meggyőződhettem a csapatsport erejében és személyiségformáló hatásában.

Farkas Attila
tanár

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb