Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

54. Nemzetközi Savaria Táncverseny

Az ország legrégibb hagyományokkal rendelkező táncversenye idén június 01-én kerül megrendezésre. Az 54. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY WDSF Senior Tíztánc Világbajnokság és WDSF World Open Latin bajnokság helyszíne a nagy múltú és – méltán – a társastánc fellegváraként emlegetett AGORA – Művelődési és Sportház.

A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégebbi, legnevezetesebb rendezvénysorozata. Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.

A verseny több mint öt évtizedes múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A részt vevő párosok ezúttal is a világ legkülönbözőbb részeiből érkeznek és viszik magukkal a rendezvény és a város hírét.

Az elmúlt évek során, a versenytánc a korábbi társadalmi, kulturális vonatkozásai mellett meghatározó sporteseménnyé is vált. Egy-egy új lépéssornak köszönhetően, folyamatosan megújuló koreográfiák jellemzik a mai versenytáncot, melyben nehéz ritmikai elemek, egyre összetettebb mozgásformák váltják egymást, ahol az ütem és az energia feletti kontroll igazán látványos, hol tüzes, hol pedig lassú, de mindenképpen nagyon érzelmes mozgást eredményez.

Az idei Savaria Nemzetközi Táncverseny névadó szponzora a SCHAFFLER.

A Savaria Nemzetközi Táncverseny együttműködő partnere és hivatalos díjszállítója a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Az ország legrégibb hagyományokkal rendelkező táncversenye idén június 01-én kerül megrendezésre. Az 54. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY WDSF Senior Tíztánc Világbajnokság ésAz ország legrégibb hagyományokkal rendelkező táncversenye idén június 01-én kerül megrendezésre. Az 54. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY WDSF Senior Tíztánc Világbajnokság és WDSF World Open Latin bajnokság helyszíne a nagy múltú és – méltán – a társastánc fellegváraként emlegetett AGORA – Művelődési és Sportház. WDSF World Open Latin bajnokság helyszíne a nagy múltú és – méltán – a társastánc fellegváraként emlegetett AGORA – Művelődési és Sportház.

 
VERSENYEK:

·       WDSF SENIOR TÍZTÁNC VILÁGBAJNOKSÁG / WDSF WORLD CHAMPIONSHIP TEN DANCE SENIOR I

·       WDSF WORLD OPEN LATIN

·       WDSF YOUTH OPEN STANDARD

·       WDSF YOUTH OPEN LATIN

·       WDSF JUNIOR II OPEN STANDARD

·       WDSF JUNIOR II OPEN LATIN


TÍZTÁNC:


A Tíztánc versenyeken a versenyzők rendkívül intenzív módon használják testük minden egyes részét, a zene legplasztikusabb kifejezésére.

A Savaria Táncverseny követői évről évre figyelemmel követhetik ezeket a változásokat. Mindeközben, a minőség és a stílus kulcsa továbbra is a férfi és a nő közötti egyensúlyban, valamint a tökéletes együttműködésben rejlik.

A Tíztánc verseny során, a résztvevő párosok, a standard táncokról latin táncokra, és latinról standard-re váltanak nagyon rövid időn belül, mely nem csupán abban nyilvánul meg, hogy a férfiak a szmokingot ingre és nadrágra váltják, a nők pedig az estélyit szexi latin ruhákra cserélik.

Óriási kihívást jelent ugyanis, hogy a két teljesen különböző karakterű táncban - a melodikus standard és a multi-ritmusú latin - érvényesüljön az együttműködés a két fél között és a táncosok egyénileg is alkalmazkodjanak az egyes ritmusokhoz. Ezen kihívásoknak csak a legmagasabban képzett versenyzők tudnak megfelelni. A Világbajnokság végső szakaszában, a döntőbe jutott versenyzők már a negyedik Tíztánc körükön lesznek túl, amely pedig fizikálisan és mentálisan is rendkívül megterhelő.

A tíz tánc:

A standard táncok

1.     Angolkeringő
2.     Tangó
3.     Bécsi keringő
4.     Slowfox
5.     Quickstep

A latin-amerikai táncok

6.     Cha-cha-cha
7.     Szamba
8.     Rumba
9.     PasoDoble
10.  Jive

VERSENYZŐK:

WDSF Senior Tíztánc Világbajnokság / WDSF WORLD CHAMPIONSHIP TEN DANCE SENIOR I és WORLD CUP LATIN

2019. május 30-ig 30 ország 136 párosa nevezett a Világbajnokságra és a Világkupára. A Világbajnoki cím elnyerésének latolgatásakor a román, német és spanyol párosok kerülnek legtöbbször szóba, mert ezen nemzetek különösen eredményesek a versenytánc terén. A tavalyi világbajnokság első hat helyezettjéből öt páros már nevezett az idei versenyre.

A World Open Latin nevezői között a világranglista első 50 helyezett párosa közül 3 párost is találunk.

PONTOZÓK:

A 21 pontozó 16 különböző országból érkezik. Köztük találunk olyat is, aki versenyzőként is táncolt a Savaria Táncversenyek valamelyikén.

PROGRAM

11.00 Elődöntők
19.00 Középdöntők/Döntő

INFORMÁCIÓ, JEGYVÁSÁRLÁS:


►       AGORA – Jegyiroda
9700 Szombathely, Március 15. tér 5.
Nyitvatartás: hétköznapokon 9.00–17.00, szombaton 9.00–13.00
Tel.: +36 20 502-9351
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
►       Online: jegy.agorasavaria.hu
SAJTÓREGISZTRÁCIÓ:

http://www.savariadancefestival.com/informaciok-tancverseny/informacio

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb