Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Őszi programdömping októberben a Herényiek Házában

Változatos programokkal és széles kulturális kínálattal várja nemcsak a herényi városrészen élőket a Herényi Kulturális és Sportegyesület októberben. Kulináris, kulturális, sport és közéleti programok egyaránt helyet kapnak az egyesület programsorában.
2019. október 4-én, pénteken 17:30-tól „Elfésült idő, meg nem érkezés, de úton járás” címmel nyílik kiállítása Kiss Gábornak. Az alkotó tárlata jó bizonyítéka annak, hogy a Herényiek Háza nyitott kapukkal várja az amatőr és profi művészek jelentkezését, hiszen az egyesület díjmentes bemutatkozás biztosításával tudja segíteni a művészek alkotómunkáját. A kiállítás október 17-ig, hétköznap 10:00 és 18:00 között tekinthető meg a közösségi ház kiállítótermében.

2019. október 5-én, szombaton immár harmadik alkalommal játékos feladványok várják a Herényi Hetvenkedéseken résztvevő csapatokat. A megmérettetésre féltucat csapat jelentkezett, akik hét állomáson ismerhetik meg a herényi értékeket.

2019. október 8-án, kedden 18:30-tól a Herényi Kulturális és Sportegyesület ismét megrendezi évtizedes hagyományainak megfelelően az önkormányzati képviselőjelölti vitát. A Dr. Katona Attila által moderált vitának a Herényiek Háza nagyterme ad helyet, és valamennyi, az 1. sz. választókerületben nyilvántartásba vett képviselőjelölt részt vesz.

2019. október 10-én, csütörtökön 18 órától a cukrászati hagyományok és trendekről fog beszélgetni a Mészáros Cukrászda tulajdonosával, Mészáros Gáborral Simon Ádám, a Herényi Kulturális és Sportegyesület munkatársa. A Herényi Esték keretében rendezett programon az érdeklődőket sütemény kóstolóval várják a szervezők.

2019. október 17-én, csütörtökön egy újabb herényi estén ismét egy érdekes életutat mutat be a Herényiek Háza: Csóka Dóra, a Herényi Kulturális és Sportegyesület munkatársa Molnár Ferenccel, 3D íjász világbajnokkal beszélget majd 18 órai kezdettel.

Az október 23-i ünnepséget idén a herényi városrész szervezeteinek és intézményeinek széleskörű együttműködésének jegyében rendezi meg a Kámoni Arborétumért Egyesület. Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából október 23-án, szerdán 15 órai kezdettel a Kámoni Arborétum 56-os emlékhelyénél tartanak megemlékezést, ahol beszédet mond prof. dr. Vig Károly, a Magyar Rovartani Egyesület elnöke, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum tudományos igazgatóhelyettese. Az ünnepi műsorban közreműködnek az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjai. A Kámoni Arborétumért Egyesület együttműködő partnerei a program megvalósításában a Herényi Kulturális és Sportegyesület és a Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központ. Rossz idő esetén a megemlékezés az ökoturisztikai központ nagytermében kerül megrendezésre.

Másnap, október 24-én, csütörtökön 17 órától újabb kiállítással várja az érdeklődőket a Herényiek Háza: Bessenyei Lili, ösztöndíjas thangka festő alkotásaiból nyílik tárlat. A megnyitón levetítik Martin Buzora: Pema története című filmjét, majd beszédet mond Geshe Sherab Phuntsok tibeti bönpo szerzetes. Az estet a festővel és a tibeti szerzetessel történő kötetlen beszélgetés zárja. A programhoz kapcsolódik október 25-én 17 órai kezdettel egy meditációs program, amit a tibeti szerzetes tart majd.

Állandó programokat is kínál a herényi közösségi ház: szerdánként a kisgyermekek zenei nevelés kerül előtérbe a Ringató foglalkozásokon, csütörtökönként gerinctorna jóga stílusban várja az érdeklődőket. A foglalkozásokról bővebb információk a foglalkozásvezetőknél kérhetők.

Sajtóinformáció:
Simon Ádám
kulturális szervező, Herényi Kulturális és Sportegyesület
70/429-7675
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb