Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

V. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest

Több szombathelyi és Vas megyei film is szerepel a vetítési listán. A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Ágfalvai Pszichiátriai Betegek otthona, Kopcsándi Dzsennifer-Balogh András Szombathely, Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó KNKft. Szombathely, Leib Sára, Leib Lili Tömörd, Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium Kőszeg, Szombathelyi Jóbarátok Filmklub, Szentgotthárdi Szakosított Otthon, Rum Kastély EGYMI filmjei  is vetítésre kerülnek.
2019. november 19-20.

2019. november 19-20-án kerül megrendezésre ötödik alkalommal Budapesten a Magyar Speciális Független Filmszemle, fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők valamint függetlenfilmesek és diákok Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléje. Különlegessége, hogy az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

Célja, hogy a fogyatékossággal élők életére, gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét és ezzel segítse elő az elfogadást.

A Filmszemlén sérültséggel élő speciális filmes alkotók, valamint professzionális filmesek, televíziós szakemberek és diákok filmjei kerülnek bemutatásra, és a zsűri által értékelésre, díjazásra.

A Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest évről évre egyre népszerűbb, Magyarországról, a határon túlról és külföldről is érkeznek filmes pályaművek. Az idei évben 63 film került a vetítési programba.

Aki ellátogat a budapesti Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérbe, a rendezvény két napján egészen különleges filmeket nézhet, és személyesen is találkozhat azok alkotóival.
A közönség elé tárt képsorok által olyan világokba nyerhet betekintést a néző, amelyek többnyire zárva vannak az emberek előtt. Csodálatos, sokszor hihetetlen történetek, mindnyájunk számára példaértékű emberi hozzáállások, a legnehezebb helyzetekből való kiutak, a hit, az életigenlés és az elfogadás jellemzi az alkotásokat.


A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítői számára a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros VI. Kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal, valamint a Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány és az ELTE - Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar ajánlott fel értékes díjakat, melyeket az említett intézmények képviselői adnak át a november 20-án 16 órától kezdődő díjkiosztó gálán.

A Filmszemle fővédnöke Dr. Kollarik Tamás Médiatanács tag, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora.

A rendezvény ideje: 2019. november 19-20.
Ünnepélyes díjátadó: 2019. november 20. 16 óra
Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. kerület Eötvös utca 10.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb