Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fehér Isten és az ember legjobb barátai

Csütörtökön, június 12-én kerül a hazai mozikba Mundruczó Kornél a Cannes-i Filmfesztiválon Un Certain Regard fődíjjal jutalmazott filmje, a Fehér Isten (16). A díjnyertes alkotás Lili (Psotta Zsófia) és kutyája, Hágen szétválasztásának történetét meséli el.
A főhős kutyát, Hágent – hosszú kutya egy shar pei-labrador keverék testvérpár, Luke és Body játszotta
A főhős kutyát, Hágent – hosszú kutya egy shar pei-labrador keverék testvérpár, Luke és Body játszotta
Hágen mellett a Fehér Istenben 250 kutya szerepel, közülük körülbelül kétszázan különböző állatmenhelyek védencei voltak. A kutyák több hónapos képzésen vettek részt az amerikai Teresa Ann Miller (Rex felügyelő) és Halász Árpád, a Gödöllői Kutyasport Központ trénere vezetésével, miközben a film forgatása alatt továbbra is a menhelyeken éltek. A forgatásnak köszönhetően nem csak alapképzést, hanem chipet, féregtelenítést és veszettség elleni oltást is kaptak. A forgatást követően a produkció örökbefogadó programjának köszönhetően a kutyák nagy része gazdára talált és jelenleg is boldogan él új családjával.

A forgatás az állatok számára inkább volt önfeledt játék, mint munka. Főleg sípokkal és vezényszavakkal irányították a nagyszámú kutya stábot, akik elsajátítottak többféle különböző gesztust és többek között még arra is képesek voltak, hogy futás közben elessenek, amikor a történet szerint üldözik őket. Természetesen az erőszakosabb jelenetekben egyik kutyának sem esett bántódása, a trénerek a legszigorúbb amerikai és magyar jogszabályok tiszteletben tartása mellett dolgoztak.

FeherIsten2
250 kutya szerepel a filmben. Számukra a forgatás igazi játék volt.

A főhős kutyát, Hágent – hosszú kutya-casting után - egy shar pei-labrador keverék testvérpár, Luke és Body játszotta. A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon Body filmtörténelmet írt, amikor csatlakozott a színészekhez a fotózáson, majd Teresa Ann Miller idomár mellett a vörös szőnyegen ő is a színpadra lépdelt – ezzel az első kutya lett, aki a Cannes-i színpadra állhatott. Hágen ráadásul díjjal távozott Cannes-ból: elnyerte a Palm Dog díjat, amelyet a legjobb kutyaszínész kap 2001-óta.

FEHÉR ISTEN (16)

Főszereplők: Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Thuróczy Szabolcs, Gálffi László, Nagy Ervin. Fényképezte: Rév Marcell. Zene: Asher Goldschmidt. Írta: Wéber Kata, Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória. Rendezte: Mundruczó Kornél

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború.Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb