Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Idáig tudom a történetet

2014 telén tovább folytatódik a Kiscsillag zenekar népszerű, akusztikus sorozata, az Idáig tudom a történetet. December 13-án, szombaton este 7 órától a Weöres Sándor Színházban lépnek fel.
“Mindenkinek vannak történetei, vagy saját alapanyagból vagy barátok, ismerősök életéből, jól végződnek, rosszul végződnek; viccesek, tragikusak, vagy viccesek és tragikusak. Sokszor attól függ, hogy éppen milyenek aznap, hogy hogyan kezdjük el, hol hagyjuk abba, kiről és miről, miért és kinek mondjuk. Így begyakoroljuk őket, csiszolódnak, tömörödnek, ha nem elég színesek, hozzágondolunk egy másik hasonló sztoriból egy árnyalatot, míg a végén magunk se tudjuk, mikor és hol is volt, kivel történt, és pontosan mi is. Illetve talán még tudni véljük, de az már nem lényeges. Ekkor a történet már önmagában áll, levált az életről, és lehet akár belőle mese, novella, vers, sőt még dal is” - mondta el Lovasi András, a Kiscsillag fő dalszerzője a rendhagyó koncertről, amelynek fő különlegessége, hogy a zene mellett fontos szerepet kapnak benne prózai szövegek.

Az Idáig tudom a történetet című koncerteken a Kiscsillag zenekar és vendégeik a dalok között és dalokban mesélnek el különböző történeteket, verseket, novellákat, olyanokat, amikből dalok születtek, illetve olyanokat, amik dalokról jutottak eszükbe. A zenésze először Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak, hogy szerkessze meg a dalokat összefűző szerelmi háromszögről szóló keretet, később Lovasi továbbírta a történetet. A koncertsorozat zenei programja jórészt az idén márciusban megjelent Szeles album szerkesztését követi. Az est irodalmi szövegei mellé így a legújabb Kiscsillag-lemez dalai kapcsolódnak.

Az irodalom, a színház és a stand-up comedy műfaji sajátosságaira is épülő „Idáig tudom a történetet”-koncerteken a zenekar vendég fellépőkkel egészül ki: Németh Juci, Császári Gergely és Vedres Csaba zongoraművész is színpadra lép.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb